De Standaard

Zes minuten hoop en dan weggeblaze­n

- (fbu) (thst)

Grote vraag: haalde Vincent Kompany, mee afgereisd naar Monaco, de selectie? Of sterker: zou de aanvoerder van The Citizens starten? Dié vraag werd snel beantwoord. Neen. Kompany in de tribune. Kan Roberto Martinez déze K ompany vrijdag opnemen in zijn selectie voor Griekenlan­d? Ook neen, wellicht.

Ook verrassend: geen Y aya Touré in de ploeg . De laatste weken sterkhoude­r , maar zaterdag op Middlesbro­ugh was coach Pep Guardiola niet tevreden over zijn middenveld­er en dus moest ‘grandpa’ (33) naar de bank.

Wel in de basis van Manchester City – dat wel nog Gündogan en Gabriel Jesus moest missen– zat Kevin De Bruyne. Moest City zich opmaken voor een zware storm zonder verdere schade de rust bereikte. aan de Azurenkust?

Het was toch maar een rare voorsprong, die 3 5, verraderli jk zelfs. Een mirakel zoals in Barcelona, precies een week later , was Maar ze kwamen wel scherper voor de Fransen niet eens nodig . uit de kleedkamer, er kwam meer En Monaco, dat wel Glik en topevenwic­ht in de match. M et nu scorer Falcao moest missen, had toch een kans voor de Engelsen, in zi jn laatste 16 matchen nie t maar Sterling deed nie ts me t de minder dan 57 goals gemaakt, een schitteren­de opening van De gemiddelde van 3,5 per wedstrijd. Bruyne. Kort daarna was er dan Indien de Engelsen niet scoorden, weer een snelle uitbraak van Sané, volstonden er al t wee. dit keer kon Aguëro niet afmaken.

En het stónd na nog geen half En meteen daarna stuit te de Aruur al 2 0, zowaar. De M onegasgent­ijn ook nog eens op doelman ken grepen onder impuls van SilSubasic. Om maar te zeggen: City va, met 52,5 miljoen euro de duurkwam op, de Monegasken kregen ste speler van de F ranse eerste het steeds minder belopen en klasse, de bezoekers meteen bij de moesten ondergaan. keel en knepen die vakkundig En de Citizens wisten waar ze dicht. Een wer velwind was he t. mee bezig waren: in de thuisMet hoge druk en de ene versnelmat­ch hadden de Engelsen ook op ling na de andere werden de betwintig minuten een 23 omgezet zoekers door de F ransen weg gein 32. En jawel, twintig minuten speeld. Na acht minuten stond het voor tijd hadden ze het zo begeeral 10. Mbappé schoot van dichtbij de tegendoelp­unt beet. Een lange een strakke voorzet van Silva binbal van De Bruyne, Subasic k on nen. De elfde goal al op elf mathet schot van Sterling niet houden chen van he t 18 jarige super taen Sané maakte af (1 2). Een nu lent. dominant Manchester Cit y in de

En de druk hield aan. M onaco kwartfinal­es op dat moment. Op bleef wer velen, de Engelsen krerozen, leek het. Tot plots, nauwegen geen voe t aan de grond. De lijks zes minuten later , aan de manier waarop de tweede goal tot overkant Baka yako zomaar een stand k wam, was tek enend. Een vrijschop van Lemar perfect in de vlotte combinatie op links van hoek binnenk opte. Dàt was dan Mendy en L emar en F abino die wel weer een half mirak eltje. knap afwerkte (20). Monaco metWant ondanks aandringen van Cieen geplaatst, zó verraderli­jk dus. ty hielden de F ransen nu wel

Manchester City, met ook nog stand. een zwalpende De Bruyne, had Monaco, dat twee jaar geleden wel nog een uur om zich op te richal me t Arsenal een Engelse topten, maar he t was al bli j dat he t club uitschakel­de, staat na alweer een heerlijke Champions Leagueavon­d opnieuw in de k wartfinale­s. PSG één match tegen Barcelona en nu een glansprest­atie van Monaco: het Franse voetbal is duidelijk in opmars.

Bij Atlético zat F ernando Torres, nog maar twee weken geleden afgevoerd na een zware klap, alweer op de bank, Rode Duivel Yannick Carrasco stond in de basis. De Spanjaarde­n begonnen met een 4 2voorspron­g aan de match en L everkusen, me t L eon Bailey op de bank, k on daar tot aan de rust maar weinig tegenover stellen. Het was integendee­l doelman Bernd Z orro L eno die twee k eer moest voork omen dat Atlético de k walificati­e al in de eerste helf t k on veiligstel­len. N a de rust k wamen de Duitsers wel sterker opze tten, maar doelman Oblak redde op een schot van Bailey.

Vincent Kompany ontbrak gisteren in de selec tie van Manchester City. Coach Pep Guardiola plaatste hem opnieuw in de tribune. Afgelopen weekend was Vince the Prince , lang out me t een beenblessu­re maar seder t twee weken weer fit, nog als negentiend­e man afge vallen.

Kompany speelde dit seizoen nog maar in ze ven matchen, waarvan slechts één k eer de volle 90 minuten. De kans is dus klein dat bondscoach Rober to Martinez, die morgen zi jn selectie bekendmaak­t voor de WKmatch tegen Griekenlan­d en he t oefenduel tegen Rusland, deze Kompany (laatste match 25 januari) selecteert.

Het bestuur van KV M echelen blijft niet bij de pakken neerzitten na he t mislopen van Pla yoff 1. Na het dossierKol­ovos vandaag hoopt de club morgen de contractve­rlengingen van coach Yannick Ferrera en zi jn rechterhan­d Yann Daniélou te officialis­eren. Met beiden is er een mondeling akkoord voor een contract tot 2019. Morgen worden de laatste de tails besproken. De rest van de technische staf, assistente­n Tom Caluwé en Sven Swinnen en k eeperstrai­ner Jugoslav Lazic, lag nog onder contract tot 20 19.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium