De Standaard

Kon Nainggolan niet over het hoofd zien

-

Radja Nainggolan is weer Rode Duivel. H ij is geselectee­rd voor de volgende wedstrijde­n van de Belgen: de WKkwalific­atiewestri­jd thuis tegen Griekenlan­d op 25 maar t en de vriendscha­ppelijke match in Rusland op 28 maar t.

De bondscoach kon Nainggolan niet over he t hoofd zien. H et is zowaar Roberto Martinez zelf die de schuif me t superlatie­ven opentrekt. ‘ Radja speelt sinds november op een indruk wekkende manier. Ik ben hem live gaan kijken. Hij heeft een groot aan deel in de successen van AS Roma. Hij speelt op een natuurli jke manier, recht op he t doel af. Daarom verdient hij er weer bi j te zijn.’

De bondscoach zag N ainggolan de vorige k eer over he t hoofd terwijl de 28 jarige aanvallend­e middenveld­er fit was. Er was een akk efietje omdat Nainggolan in oktober had afgezegd voor twee interlands, maar intussen wel een oefenpar tijtje met zijn club AS Roma tegen een jongerente­am had gespeeld. Het leek er sterk op dat N aing golan net daarom in november niet werd opgeroepen. Als sanc tie. Maar dat heef t Martinez nooit uitgesprok­en. Net zo min als dat hij nog contac t had me t Nainggolan.

Een logica is er in he t selectiebe­leid verder moeilijk te vinden. Sommige spelers die bi j hun club nauwelijks spelen, zi jn er wel bi j. Het gaat dan over Thomas Vermaelen, Matz Sels en Michy Batshuayi. Andere spelers zitten bij hun club in he tzelfde schuitje, maar worden op basis daarvan aan de kant gela ten. Nicolas Lombaerts is in dat geval.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium