De Standaard

KVO heeft nood aan duidelijkh­eid

- (jug) (pdk) (blg)

Na de verloren bekerfinal­e moet trainer Yves Vanderhaeg­he de spanningen binnen KV Oostende wegwerken om de motivatie van zijn ploeg voor Play-off 1 hoog te houden.

Vijf minuten na de bekeruitre­iking aan Zulte W aregem had Oostendevo­orzit ter Marc Coucke het stadion al verlaten. H et illustreer­de de enorme ontgoochel­ing bi j KV Oostende. Kan de kustploeg zich nog opladen voor Pla yoff 1? I ndien he t met de beker had staan zwaaien, waren er geen of minder disc ussiepunte­n ge weest. G elukkig is Yves V anderhaegh­e een goede peoplemana­ger.

De eerste knoop die V anderhaegh­e moe t doorhakken, is wie er in Playoff 1 in doel zal staan. In de bekerfinal­e koos hij voor William Dutoit, die Silvio Proto tijdens diens blessure keurig had vervangen. Maar op de H eizel ging Dutoit niet vrijuit bij de eerste tegengoal en wees Marusic – die weliswaar te kort terugkopte – ook naar hem bij de 2 2.

De kans is dan ook reëel dat Proto over t wee weken aan Pla yoff 1 begint. In principe is een fite Proto eerste keuze maar dat zal hij wel moeten afdwingen, want ook derde doelman Ovono aast nog op speelminut­en.

David Rozehnal speelde in de bekerfinal­e voor een nieuw contract. De 36jarige Tsjech was outstandin­g en ruimde heel veel op. Maar Oostende wil ook graag Nicolas L ombaerts (31) binnenhale­n. Kan KVO volgend jaar me t twee dertigers in de as van de defensie voetballen?

Ook Yassine El Ghanassy blijft er vaak nukkig bijlopen. Zo schopte hi j tegen W esterlo woest een flesje weg na zijn wissel. Op Standard herpakte hij zich weliswaar, maar toen hij aanvoelde dat hij op de bank zou ziten in de bekerfinal­e, zakte zijn humeur weer onder nul. Uiteindeli jk viel de dribbelaar wel in op de H eizel, maar deed dat nie t echt over tuigend.

Pieter Timmers (29) moest vrijdagavo­nd naar de spoed me t last aan de link erlong, dezelfde long waaraan hij in februari 2014 werd geopereerd. ‘M ijn weekend beginnen op de spoedafdel­ing’, tweette de zilverenme­daillewinn­aar van de Olympische Spelen in Rio. ‘M aar het goede nieuws is: Ik heb nu eindelijk eens een week end!’ Deze keer gaat he t wellicht om een luchtlek en geen klaplong .

Timmers onderging meteen verder onderzoek aan de longen. Intussen hervatte hij ook al de trainingen om te zien hoe zi jn lichaam reageert.

De Sloveen Tim Gajser (H onda) heeft zondag de Grote P rijs van Argentinië in N euquen, de Nicklas Pedersen zat tijdens de derde manche van he t WK mofinale in de tribune. De Deen is dat torcross, op zijn naam geschre ondertusse­n wel gewoon en is alven. Gajser won zowel de eerste lesbehalve een klager , maar aanals de tweede reeks. Jeremy Van gezien he t contrac t van F ranck Horebeek ( Yamaha) tweede in Berrier afloopt in juni vindt P ede eerste reeks en derde in de dersen dat hij wel eens wat meer tweede reeks werd t weede, Cléspeelmi­nuten verdient als spelment Desalle zesde. maker. In de WKtussenst­and neemt

Er zal dus wel wat teambuilGa­jser (106) de leiding over van ding nodig zi jn om KVO klaar te Cairoli (96). Onze landgenote­n stomen voor Playoff 1. Laat VanClément Desalle (91) en J eremy derhaeghe daar nu net een meesVan Horebeek (84) volgen op ter in zijn. Het credo van de kustdrie en vier. Kevin Strijbos (56) ploeg blijft Alles mag, niets moet. staat achtste. Al is Marc Coucke wel een preses De volgende Grote P rijs vindt die graag snel vooruitgaa­t. op 2 april plaats in M exico.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium