De Standaard

Contador zint op wraak

- CALELLA | (hc)

Alberto Contador is kwaad. Hij bleef na de in e xtremis verloren ParijsNice grijnslach­en, weigerde één on vertogen woord te zeg gen, maar is vast van plan om in de Ronde van Catalonië met de pedalen te ant woorden. De enige voor waarde is dat TrekSegafr­edo zich vandaag goed uit de slag trekt in de ploegentij­drit van Banyoles.

41,5 kilometer is de bi jzonder technische lus door Catalonië lang. ‘ Ik denk dat he t geleden is van 2009, toen ik nog renner was, dat we zo ’n lange teamoefeni­ng in een rit tenkoers kregen’, zegde Steven de Jongh die gisteravon­d om 19 uur nog aan he t wachten was op de star ttijden van de ploegentij­drit.

‘Als Alberto op zondag in Barcelona uiteindeli­jk twee seconden voorsprong telt op de t weede, is dat voldoende ’, stelde zi jn ploegleide­r met een gri jns. ‘ Alleen kunnen er in die ploegentij­drit heel grote verschille­n van, ook al omdat de verschille­nde weerberich­ten elkaar tegensprek­en. Het ene spreekt over een nat wegdek, he t andere zegt dat het droog bli jft.’

Contador, duidelijk gepikeerd nadat hij door de Spaanse ‘maf fia’ van een derde eindzege in ParijsNice werd gehouden, bereidde met zijn team de ploegentij­drit even secuur voor als zou vandaag he t WK ploegentij­drijden in Bergen worden gereden. Mollema en Irizar werden al de vorige week tot bi j hem geroepen en zowel zaterdag als zondag reed al de hele ploeg het parcours verschille­nde k eren af. We hopen ons ne tjes tussen de tijden van Movistar ( Valverde), Sky (Froome, Thomas), BMC (Dennis, Van Garderen), OricaScott (Adam Yates) en Quick Step Floors (M artin) te nestelen. De opdracht is de kloof overzichte­lijk te houden met de finishes boven op L a Molina, maar vooral vri jdag in Lo Port op Tortosa. ‘Alberto zou doodgraag met de pedalen ant woorden, want ParijsNice is hi j nog niet vergeten. Het is al langer dan vandaag dat hi j niet alle landgenote­n op zijn hand heef t. Dat geeft ook nie t, maar hij wordt daar enkel maar stri jdlustiger door. Neen, niet in func tie van de Tour, daarvoor is die nog te ver weg . Een tikje aan F roome is meegenomen, maar telt niet in func tie van he t grote zomerdoel.’

Contador rijdt na Catalonië enkel nog de Ronde van he t Baskenland en dan gaat hi j voor een paar maanden uit compe titie. Via he t Critérium du Dauphiné bouwt hij in compe titie op naar de T ourstart in Duitsland.

Davide Cimolai won gisteren in een massaspur t de eerste lastige rit. De Italiaan van FDJ won heel nipt van N acer Bouhanni. André Greipel (L ottoSoudal) werd pas zesde, Pie ter Serry (Quick Step Floors) der tiende en eerste Belg .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium