De Standaard

In beeld door twijfel over Meunier

-

Roberto Martinez wil niets over zijn opstelling voor morgen vertellen. Maar alleen door de blessure van Thomas Meunier is er nog onzekerhei­d over de basiself. digde om M eunier te ver vangen. ‘Foket speelt op precies dezelfde positie op clubniveau. H ij deed dat in heel belangri jke wedstri jden, zoals in de C hampions L eague. H ij deed het ook met de Rode Duivels goed in het oefenduel me t Nederland.’

Met slechts één tegengoal in vier interlands is er weinig reden om de defensie overhoop te gooien. V ermaelen begon deze campagne nog met Alderweire­ld en Vertonghen aan zijn zijde, maar de jongste drie interlands roerde L aurent Ciman als meest centrale verdediger de trom. Vermaelen werd weer ge teisterd door blessures en nu hi j fit is, komt hij bij AS Roma niet meer aan spelen toe. De bondscoach sprak al verschille­nde keren zijn zorg uit over Rode Duivels die niet veel aan spelen toekomen.

Net dat kan men Radja N ainggolan niet verwijten. De speler van AS Roma speelt de pannen van het dak. Logischerw­ijze kiest de bondscoach, die rond de vorige interlands een akkefietje met Nainggolan had en hem niet opriep, voor N ainggolan in de plaats van de geblesseer­de aan voerder Eden Hazard. De positie van Hazard kan worden ingenomen door Mertens en De Bruyne schuift dan, in vergelijki­ng me t Estland, een ri j vooruit naar de rechterkan­t. Een ongetwijfe­ld zwaar gemotiveer­de N ainggolan kan zich dan op he t middenveld, iets hoger dan Witsel, uitleven.

Tenzij de bondscoach zijn engagement wil testen. Het lijkt ons de enige reden om M arouane F ellaini, Mousa Dembélé of Y ouri Tielemans in plaats van Nainggolan in de basis te droppen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium