De Standaard

‘Ideaal speelt Timmy geen minuut’

- GUILLAUME MAEBE

Timmy Simons (40) blijft voetballer. De Brugse kapitein heeft een mondeling akkoord met Club Brugge om er nog een jaartje bij te doen. ‘Een overgangsj­aar’, zegt Simons zelf.

‘Timmy Simons blijft speler, zij het in een andere rol’, luidde het gisteravon­d in het communiqué van Club Brugge.

Simons wordt een tussenstuk tussen de spelersgro­ep en de staf. Een vermomde trainer, van wie verwacht wordt veel van zijn ervaring te delen met de spelers, maar die tegelijk minder aan spelen toe zal komen. ‘Eigenlijk speelt Timmy in het ideale scenario geen minuut’, omschreef ceo Vincent Mannaert het. ‘Daarmee bedoel ik dat hij zijn rol optimaal zou hebben kunnen uitvoeren, als een speler die voortaan zijn ervaring deelt.’

Simons blijft een volwaardig­e speler die alles zal meetrainen, selecteerb­aar blijft en een rugnummer krijgt. Alleen zijn kapiteinsb­and, die geeft hij door. ‘Ik voel me nog te fit om te stoppen’, vertelde Simons. ‘Mijn kapiteinsb­and geef ik door omdat ik meer een mentor zal spelen voor de jongere spelers. Je kunt dit echt beschouwen als een overgangsj­aar waarin ik doorgroei naar een andere positie binnen de club.’

Een andere positie binnen de club, die ook dit jaar al geopperd werd. Binnen Club waren er twijfels of Simons nog wel een toekomst als speler had. Een nieuwe rol in de jeugdwerki­ng of de tech

‘Ik ga ervan uit dat ik in Parijs geen problemen meer zal hebben’ Vorige week verloor DAVID GOFFIN vrij simpel de kwartfinal­e in Rome, geplaagd door een blessure in de linkerdij. Zo erg was het niet, zei hij gisteren, hij is klaar voor Roland Garros.

nische staf kwam ter sprake. Een overgangsj­aar waarin Simons vooral ervaring mag delen en niet meer als titularis beschouwd wordt, lijkt een mooi compromis.

Net zoals Club Brugge de ambitieuze Philippe Clement vorig seizoen opwaardeer­de tot een T1/T2 die meerdere functies kreeg. ‘De keuze lag nochtans bij Timmy zelf’, gaf Mannaert wat tegengewic­ht. ‘Zoals Bart Verhaeghe eerder al had laten uitschijne­n. Als Timmy zich nog goed voelde, dan mocht hij van ons blijven.’ Borkelmans voorbij?

Simons, die in december 40 werd, kan volgend seizoen wel de oudste veldspeler ooit worden in de Jupiler Pro League als hij in december of later speelminut­en vergaart. Dan laat hij Vital Borkelmans achter zich, die 40 jaar en 349 dagen oud was toen hij afzwaaide bij Cercle Brugge.

Eerstdaags zitten Mannaert, Simons en diens makelaar Guy Bonny samen om alles in een eenjarig contract te gieten. ‘Maar met Timmy hebben we op dat vlak nooit problemen gehad’, knipoogde Mannaert. One more year.

Simons kan volgend seizoen de oudste veldspeler ooit worden in de Jupiler Pro League als hij in december of later speelminut­en vergaart

 ??  ?? © belga Timmy Simons voelt zich nog te fit om te stoppen.
© belga Timmy Simons voelt zich nog te fit om te stoppen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium