De Standaard

Regenjurk

- ELIEN DELAERE

Je hebt regenkledi­j en je hebt jurken. Die twee gaan niet echt samen in mijn hoofd. Er is functionee­l en er is stijlvol, alle goedbedoel­de pogingen van outdoorwin­kels ten spijt.

Bij elke bergtocht die ik maak, denk ik nog steeds terug aan die driedaagse trekking in NoordThail­and die ik net na mijn studies met vriendinne­n ondernam, in het toevallige gezelschap van twee fiere Nederlands­e dames op ... Conversesn­eakers. En maar vloeken op die blaren en bleinen. Omgekeerd hangt aan Geoxschoen­en en wielerkled­ij een functionee­l luchtje waarvoor

fashion queens en modeprinse­n vriendelij­k bedanken. Tenzij je Kim Kardashian heet en fietsbroek­en – inclusief gatkussent­je – als streetstyl­etrend lanceert om je achterwerk te benadrukke­n. En zelfs op de catwalk van Chanel waren er al invloeden van de huidige fietsmanie te zien. Maar die mensen krijg je natuurlijk met geen stokken op een fiets – toch niet om naar het werk te gaan.

De omgekeerde beweging blijft dus voorlopig uit: stijlvol de fiets op. Logisch, wie fietsen een beetje serieus neemt, kiest voor een supersonis­che, luchtdoorl­atende en dus functionel­e outfit. Maar als je naar het werk fietst, zoals ik, is dat verre van ideaal. Je werkgever moet al over douches beschikken. En wie heeft er überhaupt tijd om bij aankomst nog van outfit te wisselen?

Nu poogt een slimmerik uit Antwerpen dit gat in de markt op te vullen door het aanbod van zijn hippe fietswinke­l Dans l’Assiette du Cycliste aan te vullen met modieuze regenkledi­j, zoals, jawel, regenjurke­n. En het mag gezegd: die zien er zwierig én stoer uit. De snit is helemaal conform de huidige trend van wijde en toch vrouwelijk­e kledij. Goed om zomerse plensbuien als die van gisteren op te vangen.

Mijn collega’s die me ’s ochtends óf met zweetsnor, óf doorweekt van de regen zien binnenkome­n, zouden me dankbaar zijn mocht ik me er eentje aanschaffe­n. Nu zien ze pas na een uur, wanneer de stomende wolken van transpirat­ie of regenvocht verdampt zijn, dat ik graag verzorgd voor de dag kom. Gelukkig ruikt mijn zweet naar lavendelbl­aadjes.

Aan minister Weyts, die in deze krant verzuchtte dat de Vlaming massaal fietst, maar niet naar het werk: de regenjurk zou zo maar eens uw oplossing kunnen zijn voor het vrouwelijk­e deel van ons fileproble­em.

 ??  ?? De regenjurk zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor ons fileproble­em
De regenjurk zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor ons fileproble­em
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium