De Standaard

Oostende haalt eerste punt binnen tegen tien Mechelaars

-

KV Oostende heeft z’n eerste punt beet. Maar eigenlijk gooide het tegen tien man ook twee punten weg. De rode lantaarn blijft aan de kust hangen.

Na drie minuten had het gisteren al 10 kunnen zijn, na een combinatie van de C3 bij KV Mechelen: Croizet wierp de in de zestien, Cocalic kopte door, Cobbaut mikte net over.

Nul op achttien: dat was nochtans absoluut uit den boze voor de kustploeg. De voorbije dertig jaar boekten alleen Gent (1987), Antwerp (1997) en STVV (2007) zulke beschamend­e cijfers.

Lombaerts erbij

In de hoop de kentering in te zetten, greep Vanderhaeg­he in. Lombaerts, die toch aan boord bleef, startte voor het eerst sinds 12 augustus. En aangezien Proto het schip verliet, moést er wel een nieuwe keeper worden gekozen. Maar dat werd niet Dutoit. Vanhamel, overgekome­n van Lierse, stond meteen in de ploeg.

Vanhamel werd in de eerste tien minuten belegerd en oogde onzeker. Milic kon debutant Ganvoula alleen foutief afstoppen. En Bjelica, die net zijn transfer van Mechelen naar Oostende versierde, was uit het lood geslagen door het gefluit van de thuisfans. De aanvallers kwamen niet in het stuk voor. Vanderhaeg­he bleef nog kalm – behalve tegen de refs.

Op het half uur dan toch plots een levensgrot­e kans voor de bezoekers. Na nonchalanc­e van Co calic mocht Canesin voorzetten en die vond Berrier voor doel, maar die was te verrast door zijn vrijheid. 00 aan de rust – een virtueel punt, ‘t is toch iéts.

Jali mocht na rust Siani aflossen, die al geelgeboek­t stond. De ZuidAfrika­anse middenveld­er bedankte voor het vertrouwen en pakte zelf ook al na twee minuten geel – slim is anders.

Eindelijk Musona

Enter Musona. De Zimbabwaan­se aanvaller, die in augustus nog last had van transferit­is, achtte de tijd rijp om iets te tonen. Hij zette zijn turbo aan op links, was Rherras te snel af en werd dan neergetrok­ken: rood voor de Mechelse rechtsback. 01 was het nog altijd niet, maar drie minuten later deed Musona zijn kunstje over. Dit keer was hij Matthys te snel af en duwde hij de bal met links voorbij Coosemans.

Heel Oostende sprong recht. Maarhet bleef uiteraard opletten. Tien minuten voor tijd werd het toch weer 11. Matthys mocht vanaf rechts voorbrenge­n en de 18jarige Bandé, sterk ingevallen, mikte heerlijk raak in de draai.

Nadien kwam de thuisploeg eigenlijk nog dichter bij de 21 dan omgekeerd. Vanderhaeg­he en co. moesten vrede nemen met een gelijkspel. Dat was weliswaar niet genoeg om de rode lantaarn door te spelen en de crisis te bezweren.

Ondanks het numerieke nadeel kwam de thuisploeg nog dichter bij de 21 dan Oostende

 ?? © is ?? Bandé scoorde voor Mechelen.
© is Bandé scoorde voor Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium