De Standaard

Eindelijk eerste zege, maar zonder franjes

- (rpo)

Tegen Union, de echte Heizelhuur­ders, hield KV Oostende zijn weg naar de Heizel open. De bekerwinst – de eerste zege van het seizoen – kwam als geroepen na de valse competitie­start.

Met keeper Kudimbana en de jarige Martens in de basis had Union een Oostends tintje. De terugkeer van beide publieksli­evelingen stond helemaal in de schaduw van het verwerking­sproces om de ontslagen Yves Vanderhaeg­he. Vooral de timing en het gebrek aan interne communicat­ie hadden wonden geslagen en dat heel je uiteraard niet in 24 uur.

Adnan Custovic, tijdelijk gepromovee­rd van T2 tot T1 maar wel met een kans om hoofdcoach te blijven, koos voor acht spelers van het elftal dat tegen AA Gent verloren had. Vanhamel, Capon en Canesin moesten hun plaats af staan aan Dutoit, Rezaeian en Conte. Voor de Guineeër was het zelfs zijn eerste basisplaat­s sinds zijn terugkeer uit WaaslandBe­veren. Vanaf het eerste fluitsigna­al coachte Custovic bijna de volle match rechtstaan­d.

Bij Union voerde Marc Grosjean ook drie wissels door. Kudimbana (exKVOkeepe­r), Da Silva en Lambrecth stonden aan de aftrap. Saussez, Bertjens en Vercautere­n zochten een zitje in de dugout.

De complexloz­e Brusselaar­s zorgden voor de eerste dreigingen. Martens trakteerde zichzelf bijna op een verjaardag­sgeschenk, maar Jali veegde het leder op de kalklijn weg. Iets later sloeg Dutoit een knal van Luvumbu onder de dwarsligge­r weg. Het Ohla

lala, c’est magnifique van TC Ma tic klonk na exact 27'10” dan toch uit de boxen. Berrier borstelde Oostendes eerste hoekschop netjes op het hoofd van Zinho Gano, die de bal tussen Kudimbana en paal buffelde. Nog voor de rust bood Reazeian hem nog een paar heerlijke voorzetten aan, maar Gano had geen zin in een vroege hattrick.

Leuke goals

Over de tweede helft kunnen we ons beperken tot de slotfase. Musona en de ingevallen Bertjens schudden de supporters met leuke treffers wakker. En daarna zong de KVOspionko­p Oh, Yves

Vanderhaeg­he. Eventjes, sereen en met respect.

De spelers bouwden nog een lekkere aanval op via Berrier, Musona en Jali: 31. Mooi was deze match absoluut niet, maar de kop is er wel af.

 ?? © belga ?? KVOspits Gano opent op het halfuur de score.
© belga KVOspits Gano opent op het halfuur de score.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium