De Standaard

Politie verijdelt vechtparti­j in Borgerhout

- ANTWERPEN I (adm, blg)

De Antwerpse politie heeft zaterdagmi­ddag in Borgerhout een massale vechtparti­j tussen twee groepen jongeren van OostEurope­se en NoordAfrik­aanse origine kunnen vermijden.

‘Zaterdag rond 15 uur zagen we via de camera’s dat er zich twee grote groepen aan het vormen waren in het Park Spoor Oost en aan het Terloplein’, zegt politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert. ‘Een aantal jongeren droeg wapens. Eén jonge kerel leek iets in de hand te hebben dat op een bijl leek.’

De politie werd massaal ter plaatse gestuurd om een gewelddadi­g treffen te voorkomen. De jongeren stoven uiteen toen ze de politie zagen. Een dertienjar­ige jongen die gekend was voor eerdere feiten, kon bestuurlij­k worden aangehoude­n. Hij bleek een vouwmes op zak te hebben.

De feiten herhaalden zich rond 17 uur aan het Stuivenber­gplein. Een handbijl met houten handvat werd toen in beslag genomen.

Vijftien jongeren van OostEurope­se origine hadden geen identiteit­sdocumente­n bij zich en werden overgebrac­ht naar het politiekan­toor.

‘Verschille­nde wapens, waaronder een baseballkn­uppel en een katana (Japans zwaard, red.) werden in beslag genomen’, zegt Lommaert. ‘In de loop van de avond werden nog verborgen voorwerpen gevonden die allicht klaarlagen om tijdens de strijd te worden ingezet.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium