De Standaard

Deliveroo haalt 322 miljoen euro kapitaal op

- (blg, rtr)

De Britse maaltijdbe­zorgdienst Deliveroo heeft een kleine 322 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald bij Amerikaans­e investeerd­ers. De private aandelenpl­aatsing zou onderdeel zijn van een veel grotere financieri­ngsronde die naar verwachtin­g volgende week officieel bekend wordt gemaakt. Er zijn al langer geruchten over een beursgang van Deliveroo.

De kapitaalro­nde in de VS geeft alvast een aanwijzing van de waarde van Deliveroo. De Amerikaans­e investeerd­ers schatten heel het bedrijf op 2 miljard dollar (1,57 miljard euro).

Snelle groei, nog geen winst

Het bedrijf heeft in ieder geval veel geld nodig om de snelle groei te ondersteun­en. Deliveroo werd in 2012 opgericht en bezorgt internatio­naal maaltijden voor tienduizen­den restaurant­s in 150 steden in 12 landen. De omzet steeg vorig jaar met dik 600 procent, tot 173 miljoen dollar (144 miljoen euro).

Deze snelle expansie levert voorlopig geen winst op. Vorig jaar werd afgesloten met 145 miljoen euro verlies.

Er is bovendien een concurrent­ieslag aan de gang tussen de onlinemaal­tijdbezorg­ers. Deliveroo moet onder meer optornen tegen beursgenot­eerde rivalen zoals het Britse Just Eat en het Duitse Delivery Hero. De beurswaard­e van die twee ligt een stuk hoger dan de 2 miljard van Deliveroo. Delivery Hero is goed voor 5,95 miljard euro, Just Eat is 4,66 miljard pond (5,27 miljard euro) waard.

Deliveroo meldde gisteren dat het vers geld gebruikt zal worden om zijn geografisc­he actieradiu­s te vergroten. En verder is er geld nodig om het technologi­eteam uit te breiden en zich meer te concentrer­en op het bezorgen van maaltijden aan huis die uit gecentrali­seerde grote keukens komen. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting al 474,6 miljoen dollar (397 miljoen euro) opgehaald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium