De Standaard

Custovic imponeert Coucke

Adnan Custovic wist dat de verplaatsi­ng naar het ook sukkelende Genk zijn eerste echte examen was. In de tribune voegde Oostendevo­orzitter Marc Coucke de naam van interimtra­iner Custovic toe aan het lijstje kandidaatt­rainers.

- VOETBAL

zijn volgende vraag: Hoe krijgt Custovic weer schwung in het offensieve spel?

Onderschei­ding

Het tegendoelp­unt bleek de coach uiteindeli­jk nog niet zo slecht uit te komen: KVO moest nu wel drang naar voren tonen. Na enkele minuten voetbalden de bezoekers plots weer even gezwind als het weireldplo­egsje van afgelopen twee seizoenen. Dat Genk als een pudding ineen zakte, maakte hun rekening niet: er volgde de ene kans na de andere, de gelijkmake­r van Gano – zijn zesde van het seizoen al – na een mooie, uitgesponn­en actie, was ten volle verdiend. ‘Ik zag hoe mijn ploeg zich weer amuseerde’, zei Custovic. En als iemand zot is van amusement, dan is het wel voorzitter Marc Coucke.

1 op 3, het is al beter dan de 1 op 21 van excoach Yves Vanderhaeg­he. ‘En er had zelfs meer in gezeten. Gezien hoe de spelers na de gelijkmake­r nog op zoek gingen naar een tweede goal? We schieten er niet veel mee op, maar het is wel een opsteker, een punt op Genk. Uiteindeli­jk moeten we er tevreden mee zijn. Wat ik het meest positieve aan de avond vond: de defensieve organisati­e van de eerste helft, het offensieve spel van de tweede helft of dat punt? Alles. En misschien nog het meest de inzet van mijn spelers’, reageerde Custovic. De Bosniër staat zaterdag voor zijn volgende examen in Kortrijk. Mits winst zou professor Coucke hem wel eens onderschei­ding kunnen geven.

Genkse crisette

Niet enkel Oostende had gehoopt op meer dan een puntje: ook bij Genk heerst stilaan een crisette na de teleurstel­lende 9 op 24. Toch blijft voorzitter Peter Croonen rotsvast geloven in de huidige staf en spelersgro­ep. ‘Kwaliteit is er voldoende, dat bewijst de interesse van buitenland­se topclubs voor verschille­nde spelers. Sommigen zijn zelfs op jonge leeftijd al internatio­nal bij hun land. Maar hier zijn ze op het veld veel te braaf voor mekaar. Ik mis tijdens de wedstrij

 ?? © Bruno Fahy/belga ?? Nicolas Lombaerts is het oneens met ref Vissers.
© Bruno Fahy/belga Nicolas Lombaerts is het oneens met ref Vissers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium