De Standaard

Moeskroen dendert voort: ‘Behoud is enig doel’

Het sprookje van Moeskroen blijft duren. Tegen Eupen boekte het een derde thuiszege op rij.

- MOESKROEN I (jcs)

Wie had dat durven denken voor de start van de competitie? Na acht speeldagen heeft Moeskroen 16 (!) punten en staat het op een vierde plaats. Ook zaterdag tegen Eupen legden Les Hurlus bij momenten mooi en efficiënt combinatie­voetbal op de mat.

‘De specialist­en hadden ons onderin voorspeld, maar wij dachten daar anders over’, klonk het bij een tevreden coach Mircea Rednic. De Roemeen beleeft hoogdagen op Le Canonnier en waagde zich na de vijfde zege van het seizoen alweer aan een vreugdedan­sje met de fans. ‘Mijn knieën doen er pijn van, maar ik heb het er voor over’, bekende de Moeskroent­rainer.

Bolingi, wie anders?

Govea had de Henegouwer­s na 35 minuten voetballen met een heerlijke vrije trap op voorsprong gebracht, maar toen stuitte de thuisploeg op een oude bekende. Tirpan, exMoeskroe­n, verstuurde een heerlijke trap vanop zo’n 30 meter de winkelhaak in en dan moest het ergste nog komen. Vlak voor rust speelde Logan Bailly slordig in, Leye bedankte en dropte vanaf de middencirk­el de 1–2 in doel.

Na de pauze zorgden een owngoal van Lotiès en het zesde competitie­doelpunt van Bolingi – wie anders? – alsnog voor de knappe 16 op 24.

Toch wordt er in Henegouwen nog niet gepraat over een mogelijke eerste Playoff 1deelname. ‘We hebben getoond dat we niet per toeval bovenin het klassement meedraaien’, sprak Rednic. ‘De wil om te winnen was groot. Waar dit eindigt? Ik blijf mikken op 30 punten. Dan is het behoud verzekerd. Daarna zal de directie wel beslissen wat ons nieuwe doel wordt.’

Eupen blijft achter met slechts vier punten en staat intussen voorlaatst­e. Zelfs de klasse van Mbaye Leye brengt momenteel geen zoden aan de dijk. Het blijft afwachten of coach Jordi Condom het tij kan keren bij de Panda’s, al staat de 48jarige Spanjaard momenteel nog niet ter discussie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium