De Standaard

STVV niet ‘fris’ genoeg tegen KV Mechelen

Vorige week toonde STVV nog meer vurigheid dan KRC Genk. Nu was er van die honger niets meer te merken tegen KV Mechelen.

- MECHELEN I (gus, svc)

Net als het plan van Genkcoach Albert Stuivenber­g een week geleden, richtte ook Mechelentr­ainer Yannick Ferrera zijn pijlen op de linkerflan­k van STVV. Buffel slaagde er op Stayen niet in om De Norre onder druk te zetten, Croizet en co. konden het wel. Niet dat De Norre veel schuld trof, maar hij kwam te vaak in een twee tegen éénsituati­e terecht. ‘Toch viel die 1–0 van hen door een gelukje’, oordeelde De Norre. ‘Omdat Croizet de bal uit de kluts kon meegraaien van Kotysch. Bij de tweede goal rolden ze ons wel fraai op. Toen stond ik plots tegen drie man. Maar zo veel gaven we ook weer niet weg. Ze hadden vandaag gewoon het geluk aan hun kant.’

Door die vroege achterstan­d kon Mechelen snel inzakken. Dat maakte het voor SintTruide­n moeilijk om voorin een opening te vinden, vond Igor Vetokele. ‘Eerlijk? Ik voelde dat de scherpte er niet was. Ook niet bij mezelf. In de laatste meters was de finesse er niet die er hoort te zijn.’ De frisheid ontbrak bij SintTruide­n na een zware week met een derby.

Meer grinta bij KVM

STVV probeerde de kentering in te zetten na de rust en was de ploeg die wilde voetballen. Maar KV Mechelen toonde kracht in de duels en haalde het ritme uit het spel. De tweede ballen waren te vaak voor de thuisploeg, waardoor STVV niet in zijn spel raakte.

Coach Jonas De Roeck probeerde even de oplossing in het centrum te vinden. De invalbeurt van Roman Bezus was niet onaardig. Later zou hij zelfs een kopbal rakelings naast mikken. Maar de piepjonge Bandé had dan al het lot beslist met zijn tweede treffer. Hij redde zo het vel van coach Yannick Ferrera.

‘Bandé heeft zijn ups en downs gehad in de voorbereid­ing en in het seizoenbeg­in. Maar het is een jongen met heel veel potentieel. Dat heeft iedereen kunnen zien’, aldus een opgeluchte Ferrera. ‘Ach, het zat eindelijk een keer mee. Zij misten hun eerste kans via De Petter, wij niet met Croizet en Bandé. Het verschil zat dus in details.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium