De Standaard

Club Brugge ontmaskert Antwerp-supporters

- Blauwzwart maakte het ticket van 200 Antwerpse ‘gelegenhei­dsfans’ ongeldig. (jve)

BRUGGE I Het wordt stilaan een traditie. Nog voor de echte wedstrijd is begonnen, heeft elke club die Antwerp ontvangt al een heuse strijd geleverd met fans van de

Great Old. Aangezien het aantal tickets voor de uitfans steeds beperkt is, doen zij er alles aan om alsnog de wedstrijd te kunnen bijwonen. Lees: tussen de thuisfans postvatten.

Ook voor de wedstrijd op Club Brugge was dat het geval. Het bezoekende supporters­vak was al een tijdje uitverkoch­t en dus probeerden honderden Antwerpfan­s om een ticket tussen de blauwzwart­e supporters te bemachtige­n. Dat deden ze door zich aan te sluiten bij Club 1891, het online en betalende registrati­esysteem voor Clubfans. Alleen wie lid is, kan tickets kopen voor een thuismatch. Tweehonder­d personen slaagden daar ook in, maar Club rook onraad en ontmaskerd­e de ‘thuisfans’. ‘Van de politie mogen wij maximaal 850 supporters toelaten in het uitvak’, aldus Kirsten Willem, de perschef van Club Brugge. ‘Dit is een risicomatc­h en dus valt die ook onder de combiregel­ing.’

Geld terug

Op sociale media uitten Antwerpsup­porters ondertusse­n hun ongenoegen. Zij vinden het niet kunnen dat The Great Old ‘maar’ 850 tickets krijgt voor de verplaatsi­ng naar Brugge. Zij maken er nu – en ook voor andere verplaatsi­ngen – een sport van om de wedstrijd alsnog bij te wonen en hebben daar ook grof geld voor over. ‘Na overleg met Antwerp, de brandweer en met de politiedie­nsten werd bevestigd dat uitsup porters niet tussen thuissuppo­rters mogen zitten’, gaat Willem verder. ‘Uiteindeli­jk hebben we zo’n 200 tickets ongeldig gemaakt. Het geld van die tickets wordt teruggesto­rt aan de kopers ervan.’

Ook al in Oostende en Beveren

Eerder dit seizoen deed ook KV Oostende er al alles aan om Antwerpsup­porters uit hun thuisvakke­n te houden om problemen te vermijden. Enkel de fans die de afgelopen drie seizoenen minstens één keer een abonnement hadden gekocht, konden toen tickets aankopen.

Antwerpkle­uren werden verboden in de thuistribu­ne, maar tevergeefs: honderden fans in de hoofdtribu­ne veerden op toen Antwerp scoorde. Dat leidde tot kleine incidenten met KVOfans.

En ook op de Freethiel, voor de match tegen WaaslandBe­veren, stelde zich dat probleem. Toen bleef het – op een incident met een vuurpijl na – wel relatief rustig.

Gezien de recente geschieden­is en de reputatie van de harde kern van Antwerp zijn de strenge veiligheid­smaatregel­en niet onlogisch, al blijft elke Great Oldfan uit een thuisvak filteren natuurlijk een utopie. Afgelopen zomer nog werd een oefenwedst­rijd tussen Cercle Brugge en Antwerp in Oudenburg op bevel van de lokale burgemeest­er afgelast. De kans op rellen tussen hooligans van Club en Antwerp werd toen te groot geacht.

Antwerpfan­s bemachtigd­en ticket door zich aan te sluiten bij Club 1891, het online en betalende registrati­esysteem voor Clubfans

 ?? © belga ?? Honderden Antwerpfan­s probeerden een ticket te bemachtige­n tussen de Brugse supporters omdat het uitvak al lang uitverkoch­t is.
© belga Honderden Antwerpfan­s probeerden een ticket te bemachtige­n tussen de Brugse supporters omdat het uitvak al lang uitverkoch­t is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium