De Standaard

De Bruyne laat stoom af in Europa

-

Manchester City is al bijna zeker van een plaats in de knock-outfase van de Champions League na winst tegen Napoli.

Zilverwerk. Dat ontbreekt er nog volgens Kevin De Bruyne om helemaal gelukkig te zijn als voetballer. Eén ligabeker staat er op zijn palmares bij Manchester City. Daar moet dit seizoen minstens één trofee bij komen. De Premier League zou mooi zijn, de Champions League is de echte droom van ‘KDB’.

Hoe zwaar hij er aan tilt bleek gisteren bij het ingaan van de rust. Bij een bemoedigen­de 2-0-voorsprong, en nadat Dries Mertens een penalty had gemist, vond De Bruyne het nodig verhaal te gaan halen bij de vierde ref. Hij had net een gele kaart gekregen voor protest, na een overtredin­g op ploegmaat Sane. De ervaren middenveld­ers David Silva en Fernandinh­o duwden de Belg van bij de vierde official weg. Dit was echt niet het moment om te flirten met een tweede geel. Maar De Bruyne was maar met moeite naar de tunnel te duwen. ‘Let me talk’, riep hij tegen zijn ploegmaats.

City was naar gewoonte weer aan een werveldwin­d aan de partij begonnen. Raheem Sterling, een van de vele aanvallers in vorm, scoorde de 1-0 in de rebound, na een loopactie van Silva en een poging van Walker die door Napolidoel­man Pepe Reina was gekeerd.

De Bruyne stoomde in Europa zoals hij voetbalde in de Premier League en bood met een typische lage cross Gabriel Jesus de 2-0 aan. De Braziliaan had ‘KDB’ vorig weekend een van de beste spelers ter wereld genoemd. Lang moest hij niet op zijn bedanking van De Bruyne wachten.

City had halfweg op 3-0 kun- nen staan. De Bruyne knalde in één tijd met links op de lat. Een actie die hem op een bewonderen­de tweet van BBC-presentato­r Gary Lineker kwam te staan. ‘De Bruyne is belachelij­k goed’, alsof daar nog iemand van overtuigd moeten worden.

De Italianen konden niet veel meer doen dan de vingers te kruisen en te hopen dat de storm ging liggen. Uiteindeli­jk hielp Kyle Walker een handje. De Cityrechts­achter hield Albiol vast in de box en Dries Mertens mocht aanleggen voor een penalty. Maar de Napoli-spits mikte te centraal en Ederson redde met de voeten.

City raakte daarmee niet meer in zijn flitsende spel van het eerste halfuur. Het werd zelfs nog spannend toen Napoli een tweede penalty kreeg en Amadou Diawara deze keer niet miste.

Tottenham pakt punt

Tottenham Hotspur ging gisteren met een punt aan de haal in het Bernabeu-stadion van Real Madrid. Een uitstekend­e doelman Hugo Lloris en de falende afwerking van Karim Benzema speelden de thuisploeg parten.

Jan Vertonghen, die als linksachte­r acteerde, smeerde Cristiano Ronaldo een gele kaart aan door neer te gaan bij een corner. Kane dwong Varane tot een owngoal, Ronaldo scoorde vanop de stip de gelijkmake­r. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

 ?? © photo news ?? Kevin De Bruyne speelde zich weer in de kijker bij City.
© photo news Kevin De Bruyne speelde zich weer in de kijker bij City.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium