De Standaard

Sven wil hub

-

Zijn collega (Open VLD) heeft eveneens een nieuw project voor ogen. De minister van Media kondigt aan een ‘Mediahub Brussels’ te zullen creëren, samen met de VUB en haar spinoff SMIT. Krijgt de VRT dan nóg meer geld? Nee, zo blijkt. Of toch niet rechtstree­ks. De hub wordt – hou u vast – een ‘platform’ dat initiatiev­en groepeert om ‘kennis en ervaringen uit te wisselen, internatio­nale opportunit­eiten te grijpen en startups te ondersteun­en’. En: er zal ook plaats zijn voor onderwijs en onderzoek.

NVA wil leden

De grootste partij van Vlaanderen was de voorbije tien jaar in het aantal partijlede­n de grootste stijger. Maar de NVA lijkt haar plafond te hebben bereikt, met zelfs een lichte daling vorig jaar tot 40.316 leden. ‘De tijd van de massaparti­jen is voorbij’, zegt politicolo­og Bram Wauters (UGent) in Het Nieuwsblad. Dat het vertrek van de Vlaamsnati­onalistisc­he hardliners Hendrik Vuye en Veerle Wouters er voor iets tussenzit, is volgens NVA ‘een indianenve­rhaal’.

Vuye wil lezers

Over gesproken: de man noemde ooit ‘bekendheid’ één van de grootste voordelen van de politiek. Toch om zijn boeken te verkopen. Dezer dagen zit het onlosmakel­ijk verbonden duo samen op de Boekenbeur­s in Antwerpen, om hun Grendelboe­k te signeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium