De Standaard

Napoli slachtoffe­r van efficiënt Manchester City

-

Dries Mertens en Napoli moesten in groep F eigenlijk winnen tegen Manchester City om de groepsfase van de Champions League te overleven. Napels speelde opnieuw een puike partij, maar liet net te veel kansen liggen tegen de efficiënte Citizens.

Insigne kon na een assist van Dries Mertens de score wel openen, maar City sloeg snel terug via een kopbal van Otamendi. Stones bracht Manchester na de rust op voorsprong. Napoli vocht terug, kwam via een strafschop omgezet door Jorginho gelijk, maar Sergio Aguero werkte een snelle counter ongenadig af. Sterling maakte er in het slot nog 24 van.

Kevin De Bruyne en co zijn na vier speeldagen zeker van kwalificat­ie voor de achtste finales van het kampioenen­bal. Shakhtar won van Feyenoord en is nu tweede met 9 punten. Napoli is met amper 3 punten zo goed als uitgeschak­eld.

In groep H heeft Tottenham met 31 gewonnen van Real Madrid. Bij Tottenham opende Dele Alli al de score in de eerste helft. Diezelfde Alli maakte er nadien ook nog 20 van, terwijl Christian Eriksen even later aandikte tot 30. Cristiano Ronaldo kon in de slotfase nog milderen tot 31.

Door die winst zijn de Londenaars al gekwalific­eerd voor de volgende ronde. Voor de Rode Duivels was er wel slecht nieuws. Halfweg de eerste helft tastte Toby Alderweire­ld na een duel met Casemiro naar de hamstrings. Hij moest worden vervangen. Hoe ernstig de blessure is, moet blijken. Morgen maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de oefeninter­lands tegen Mexico (10/11) en Japan (14/11)

Radja Nainggolan speelde dinsdag met AS Roma in groep C een sterke match tegen Chelsea (30). Hij gaf de assist voor de 20 van El Shaarawy en domineerde het middenveld van de Engelse kampioen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium