De Standaard

TROUWSTOET

-

Op de mooiste dag van ons leven komt een bende vrienden en kennissen mij en mijn bruid ophalen. We worden in een blitse auto geduwd, ze sjezen ons naar de feestzaal. Knap karretje, hoor, maar vanwaar de haast? Al na een paar honderd meter zijn we allebei wagenziek. Zij heeft al wat kotsvlekje­s op haar witte kleed. Ik veeg met mijn pochet iets onfris van mijn pak. Het slalommen doet hetgeen we proberen weg te slikken, verder stijgen. Andere auto’s uit de colonne steken ons wild toeterend voorbij. Zij en ik houden allebei niet van onnodig lawaai, mekaars rust, daar zijn we op gevallen. En wie zijn die jongens die uit de ramen hangen?

Ik laat mijn raam zakken. Dit is echt een te onnozele manier om te sterven, roep ik hen toe. Ze joelen. Weer met een plotse beweging stoppen de auto’s op de pechstrook. Deze keer hebben we allebei het kotszakje nodig. De auto met de luidste boxen zet snoeiharde muziek op die wij allebei verafschuw­en. Onze vrienden zetten een dans in. Zij en ik kijken naar mekaar. Aan één blik hebben we genoeg. Synchroon springen we de vangrail over. Bevrijd van geldingsdr­ang en machismo lopen we de velden in.

Achter ons verstilt het lawaai tot het maar een slechte herinnerin­g meer is. Hijgend pakken we mekaar vast. Zij, ik, wandelen en groen. Het is een kleine stoet, weinig spectacula­ir, maar het is

perfect.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium