De Standaard

Zulte Waregem neemt afscheid in schoonheid

Zulte Waregem stapt uit de Europa League met een zege tegen een Italiaanse topper, al speelde Lazio met een Bploeg.

- FRANK BUYSE

Dury had wellicht graag de verdiende zege tegen de nummer 5 in Italië ingeruild voor drie punten bij STVV. Maar dát het deugd deed, gisteravon­d…

WAREGEM I En zo werd het toch nog een plezant avondje in het Regenboogs­tadion, dankzij de 6.000 Europa Leagueabon­nementen toch nog aardig gevuld. Waar het voor Essevee vooral om ging: een keer vertrouwen tanken. Met een goeie prestatie. Aan winnen durfde men op voorhand niet denken. “Het moet een keer gedaan zijn met verliezen”, had Sander Coopman het vooraf verwoord.

Maar ze wonnen. Dankzij een snelle goal van De Pauw vóór en een slimme deviatie van Heylen na de rust. Maar vooral dankzij een wereldgoal van Leya Iseka, na twee tegentreff­ers van de Italianen. Het stadion in vuur en vlam, al was het dan tegen het Bteam van de Italiaanse topper – van het elftal dat zondag bij Sampdoria met 12 had gewonnen bleef alleen Bastos over.

Bij Essevee kregen Hamalainen en De Sart rust, doelman Bostyn verving de niet speelgerec­htigde Bossut. En die zag zijn ploeg vanuit de tribune zowaar al snel op voorsprong klimmen. Nill De Pauw won het duel van Patric en kopte de goeie hoge voorzet van Kaya binnen (10). Dat was al een hele opsteker. Vraag was of Essevee nu eindelijk eens een voorsprong kon vasthouden. Dat lukte alvast tot aan de rust. Zonder echt veel moeite. Lazio kwam wel opzetten, maar voetbalde al te steriel om kansen te creëren. Terwijl Essevee de bal aardig rondspeeld­e en uitbrak wanneer mogelijk. Voor de rust konden de bezoekers maar drie keer dreigen. Crecco twee keer en tussenin via Bastos, maar de inzet van de Angolees na een schermutse­ling werd terecht afgekeurd. Essevee hield stand, de 10voorspro­ng deed alvast deugd.

Strakke organisati­e

Zelfde spelbeeld na de rust. Overwicht en vooral technisch meestersch­ap voor Lazio, maar Essevee, vertrouwen getankt, stond strak georganise­erd – De fauw achterin deed goed werk. Voorlopig zonder veel dreiging voor Bostyn, al was het alle hens aan dek toen Lukaku even zijn turbo aanzette. Het was evenwel Essevee dat scoorde, toen Heylen fluks een hoekschop van Hamalainen voorbij Vargic devieerde (20). Essevee helemaal bevrijd leek het, maar toen Caicedo al snel aan de overkant binnenkopt­e, sloeg de schrik weer in de benen.

En toen Leiva met een hakbal gelijkstel­de, werd alweer het ergste gevreesd. Het zou toch niet waar zijn? Neen. Want Iseka had nog een hemels moment. Korte draai en dan vlam in de winkelhaak (32). Nu hield Essevee wel stand. Weer de ouderwetse ambiance in het Regenboogs­tadion: het was toch de moeite geweest. Nu wachten in de december nog vier competitie­matchen. “Daar willen we er ook een paar van winnen”, aldus Dury. Hij had wellicht graag de verdiende zege tegen de nummer 5 in Italië ingeruild voor drie punten bij STVV. Maar dát het deugd deed, gisteravon­d…

 ??  ?? Met een prachtgoal hield Leya Iseka de drie punten aan de Gaverbeek.
Met een prachtgoal hield Leya Iseka de drie punten aan de Gaverbeek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium