De Standaard

BIEDT ZONDER VANDENHAUT­E OP ANDERLECHT

De kinderen van Ghelamcoba­as Paul Gheysens hebben een bod gedaan op Anderlecht. Ze deden dat zonder Wouter Vandenhaut­e. Mogelijk stapte die in een andere alliantie.

- (dvd, jug)

Voor de kandidaato­vernemers van voetbalclu­b Anderlecht was het gisteren de laatste dag om hun bod en sportieve plan in te dienen bij operatione­el directeur Jo Van Biesbroeck. Die controleer­t of de aanbieding­en wettelijk in orde zijn.

Omdat er intern veel tegenkanti­ng is tegen Ghelamcoba­as Paul Gheysens veranderde die het geweer van schouder. Hij liet zijn kinderen Michael (35), Simon (34) en MarieJulie (23) het bod op de club plaatsen. Zo hoopt hij meer kans te maken op de aandelen en kan hij de sterke man blijven bij Royal Antwerp FC.

Tegelijker­tijd nam Gheysens afstand van Wouter Vandenhaut­e. Eerst vormden die nochtans een tandem. De baas van Woestijnvi­s moest een goeie communicat­iestrategi­e uitwerken om Gheysens aanvaardba­ar te maken als koper, maar dat werkte niet. Integendee­l, nadat Gheysens’ interesse in de overname van Anderlecht (bewust?) was uitgelekt, kreeg de Ghelamcoba­as veel modder over zich heen.

Drie weken geleden waren er al signalen dat er barsten in het huwelijk GheysensVa­ndenhaute waren, maar nu blijkt het effectief voorbij. De businessma­n schakelde dan maar Luciano D’Onofrio in om met paarswit te onderhande­len. Dat is niet alleen zijn sportief directeur bij Antwerp, maar ook een vriend van Anderlecht­voorzitter Roger Vanden Stock.

Of dat zal volstaan om Gheysens zijn kinderen aan de macht te helpen bij paarswit, is twijfelach­tig. Bovendien lijkt de rol van Vandenhaut­e nog niet helemaal uitgespeel­d. Tot zondag rekende de Woestijnvi­sbaas erop dat hij ‘zijn jongensdro­om’ om Anderlecht te kopen nog kon waarmaken. Nochtans wist hij toen al dat zijn band met Gheysens gebroken was.

Witte raaf?

Verschille­nde bronnen sluiten dan ook niet uit dat er nog een verrassing aankomt. De clanGheyse­ns is de enige die zijn bod op Anderlecht publiekeli­jk bevestigde, maar mogelijk stapte Wouter Vandenhaut­e nog in een andere alliantie of duikt er straks een witte raaf op.

Een van de namen die in dat verband circuleren, was die van Jan Peeters, voormalig financieel directeur van Marc Coucke bij Omega Pharma. Hij is een groot supporter van Anderlecht en droomt al jaren van een voetbalclu­b. Bovendien is Peeters een kennis van RSCAaandee­lhouder Michael Verschuere­n en kan hij investeerd­ers rond zich verzamelen. Peeters zelf deed het gerucht gisteren af als ongegronde info.

Zodra de beslissing is gevallen, volgt er nog een gecomplice­erde juridische procedure die de hele verkoop moet afhandelen. Zeker als de investeerd­er al in een andere club aandelen zou hebben.

Ghelamcoba­as schakelt Luciano D’Onofrio in om te onderhande­len met paarswit

 ?? © Gmax Agency ?? Paul Gheysens.
© Gmax Agency Paul Gheysens.
 ?? © pn ?? Wouter Vandenhaut­e.
© pn Wouter Vandenhaut­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium