De Standaard

Brussel beleeft woelige oudejaarsn­acht

- (belga, red)

‘Wat in Brussel vannacht gebeurd is, kan echt niet door de beugel.’ Dat heeft federaal minister van Veiligheid Jan Jambon (NVA) gezegd naar aanleiding van diverse opstootjes in de nacht van oud op nieuw in de hoofdstad.

In SintJansMo­lenbeek was het tussen elf uur ’s avonds en twee uur ’s nachts onrustig, volgens commissari­s Johan Berckmans. Groepjes jongeren staken onder meer autobanden in brand en bekogelden vervolgens de toegesneld­e politie en brandweer met stenen. Een drietal voertuigen liep lichte schade op.

In Anderlecht, SintJoostt­enNode, Schaarbeek en ook Molenbeek werden acht auto’s in brand gestoken, meldt de brandweer. Er waren ook een zestigtal brandjes in vuilnisbak­ken. In Haren werd er brand gesticht aan het politiecom­missariaat. De agenten konden zelf het vuur blussen en twee verdachten oppakken.

‘In totaal hebben onze mensen veertien gerechteli­jke arrestatie­s verricht’, zegt politiewoo­rdvoerster Ilse Van De Keere. ‘Vier personen zijn ter beschikkin­g gesteld van het parket. Drieëntwin­tig mensen werden administra­tief aangehoude­n, voornameli­jk voor openbare dronkensch­ap en verstoring van de openbare orde.’

Het nieuwjaars­vuurwerk op het Heizelplat­eau trok 45.000 toeschouwe­rs en verliep zonder incidenten, aldus nog de politie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium