De Standaard

Chelsea raakt niet voorbij Arsenal

- (vdm)

Het Emirates Stadium, waar doelmannen zich onderschei­den. Begin deze maand blonk David De Gea er uit voor Manchester United – veertien saves, een record dit seizoen in de Premier League. United won met 13. Gisteren waren Cech en Thibaut Courtois aan de beurt in een zinderende partij waarvoor beide teams drie punten hadden moeten krijgen.

Courtois toonde dat de contractbe­sprekingen geen vat hebben op zijn prestaties. Na zeventien minuten pompte hij een eerste keer uitbundig met de vuisten. Een trap van Sanchez devieerde hij tegen de paal. Zes minuten later opnieuw een save van wereldklas­se. Helemaal uitgestrek­t dit keer op een trap van Lacazette, die zich zo vrij als een vogeltje had gedraaid. Courtois ging uitstekend plat en benutte elke centimeter van zijn lange lijf en armen.

Jammer van die tegengoals, twee keer absoluut niet zijn schuld. Een bijna onhoudbare kanonskoge­l van Wilshere die de paal likte voor de 10. Bijna zat hij er nog bij. En een harde, gecontrole­erde halve volley van Bellerin in de blessureti­jd voor de 22.

Penaltygoa­l

Ook Eden Hazard hoorde bij de uitblinker­s. De Rode Duivel amuseerde zich te pletter in de ruimtes die Arsenal tussen de linies liet. Onze landgenoot was in de eerste helft al dicht bij een assist toen hij met een hakje de bal panklaar legde voor Morata, maar die kon niet scoren. Hazard deed dat wel vanaf de stip, op een strafschop die hij zelf had afgedwonge­n. Met die goal is hij nu al betrokken in 100 Premier Leaguegoal­s voor Chelsea: 63 doelpunten en 37 assists.

Maar met de 22 schoot Chelsea niets op. 16 punten achter op Manchester City, dat komt niet meer goed.

‘Nieuwe Kums’ tekent bij Gent

Anders Christians­en (27) zal bij AA Gent een contract van 3,5 jaar tekenen. Met de Deense middenveld­er van de Zweedse kampioen Malmö hoopt AA Gent eindelijk een link tussen verdedigin­g en middenveld gevonden te hebben, een type waarnaar het sinds het vertrek van Sven Kums vergeefs op zoek was.

Christians­en werd in het voorbije seizoen verkozen tot beste middenveld­er en meest waardevoll­e speler van de Zweedse competitie. Aangezien hij een absolute sterkhoude­r was bij Malmö en er recent bijtekende tot 2022, zal AA Gent een flinke transferso­m moeten neertellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium