De Standaard

FILIP VAN ONGEVALLE Gefelicite­erd

-

Goed nieuws haalt te weinig de krant. Er mogen een miljoen Belgen een geweldige reis maken, we zullen er niet over schrijven. Maar als er eentje op een bus zit die in een ravijn rijdt, vestigen we er gegarandee­rd uw aandacht op. Daar zijn natuurlijk heel wat goede redenen voor te bedenken, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat we u naar een depressie schrijven. Want alle kerstverli­chting nog aan toe: de voorbije weken waren al duister genoeg.

Daarom zouden we deze rubriek willen gebruiken om een nieuwtje te rehabilite­ren dat jammer genoeg naast de kolommen van deze krant viel. Het Nederlands­e navigatieb­edrijf Tomtom geeft namelijk al zijn 4.700 werknemers wereldwijd een extra dag vakantie. In Het

Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen konden ze het weliswaar niet laten om aan te halen dat het bedrijf een paar maanden geleden ook 136 jobs had geschrapt – een beetje slecht nieuws heb je altijd. Maar hey, denk daar even niet aan, want Tomtom geeft al zijn werknemers vrij op hun verjaardag. Wat een sympathiek initiatief is We zouden deze rubriek willen gebruiken om een nieuwtje te rehabilite­ren dat! En zoveel relevanter dan al die dagen waar we nu nog vrij voor krijgen: moslims moeten de verjaardag van Jezus vieren, om nog maar te zwijgen van sciencefic­tiontoesta­nden als OnzeLieveH­eer Hemelvaart en OnzeLieveV­rouw Hemelvaart. Of neem nu ambtenaren: die kunnen zelfs de Dag van de Arbeid vieren! Grapje. Nee, als er één dag is waarop we het verdienen om geen gezeur aan onze kop te hebben en enkel te doen wat we graag doen, terwijl iedereen lief is voor ons, dan is dat wel onze eigen persoonlij­ke feestdag. Dat zou geen faveur voor werknemers van één bedrijf moeten zijn, maar een wettelijke feestdag voor iedereen. Waar zitten de vakbondson­derhandela­ars als je ze nodig hebt?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium