De Standaard

Standard zet Scholz in de etalage

- (jug, bfa)

Drie jaar geleden verkoos Scholz in extremis Standard boven Anderlecht

Standard wil Alexander Scholz (25) verkopen voor 2 miljoen. Alleen wil geen enkele ploeg dat momenteel betalen voor een bankzitter.

Door de stormachti­ge ontwikkeli­ng van Luyindama bij Standard mag Alexander Scholz uitkijken naar een andere club. Met slechts 522 speelminut­en en nog een jaarsalari­s naar Duchatelet­normen weegt de gewezen kapitein op het Luikse budget.

De Rouches willen wel nog 2 miljoen euro opstrijken voor Scholz, maar dat wordt moeilijk. De Deen heeft maar 1,5 jaar contract meer en voorlopig zijn er alleen huurvoorst­ellen met een aankoopopt­ie. Geen enkel team wil risico’s nemen, terwijl Standard toch een definitiev­e transfer beoogt.

Maar de interesse is – althans volgens Luikse bronnen – aan het groeien. Toeval of niet, Scholz wordt onder meer aan Anderlecht gekoppeld. Die link is makkelijk gelegd, want paarswit zoekt een verdediger voor het geval Leander Dendoncker vertrekt en was drie jaar geleden fel geïnteress­eerd toen Scholz in extremis Sclessin verkoos. Bovendien was de manager van Scholz, Stijn Françis, gisteren op het oefenkamp van RSCA in La Manga. Helaas, Anderlecht benadrukte meteen dat Scholz voor hen geen optie is en dat hij onder Hein Vanhaezebr­ouck niet veel zou spelen.

Club Brugge dan. Dat zou geïnteress­eerd zijn om Scholz over te nemen met het oog op volgend seizoen. Trainer Ivan Leko kent hem nog van bij Lokeren en is een fan. Al wordt die liefde aan Brugse kant toch niet meer uitgesprok­en. Het Franse Bordeaux tot slot polste naar verluidt, maar de staartploe­g uit de Ligue 1 haalde met Paul Baysse van Malaga al een andere verdediger. Extra middenveld­er

Scholz wordt dus in de etalage gezet, maar de Rouches moeten creatief zijn om hem tegen hun voorwaarde­n te kunnen verkopen en de speler heeft een voorkeur voor Rusland of Duitsland.

Het geld zou voor Standard sowieso handig zijn om voor de competitie­hervatting tegen Eupen nog een middenveld­er te halen. Ibrahima Seck van WaaslandBe­veren is nog in beeld, maar het bestuur heeft geen zin in een biedoorlog met Genk voor een speler die in juni transfervr­ij is. Daarom bewandelt het ook andere pistes.

 ?? © blg ?? Alexander Scholz heeft zelf een voorkeur voor Rusland of Duitsland.
© blg Alexander Scholz heeft zelf een voorkeur voor Rusland of Duitsland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium