De Standaard

Trompe-l’oeil

-

Ikheb he t voor grote brillen. Dat is een k westie van evenwicht. Ik heb nameli jk een groot rond gezicht, al is mi jn babyvet met de jaren al wat weggesmolt­en ter hoogte van mijn wangen (waar het is toegenomen, laat ik in he t midden – aha!). Mijn bril is voor mi j wat een kapsel is voor de Britse feministe en big hairfan Caitlin Moran. Hoe volumineuz­er haar haar, hoe kleiner de rest van haar li jf lijkt. Hoe meer bril, hoe minder blos en kin, is mi jn idee.

Er is nie ts mis me t een bee tje gezichtsbe­drog. En mijn gezicht heef t een bril me t een straatnaam nodig. Ook moe t hij rechthoeki­g zi jn. Laat me een kleine ronde bril dragen en ik zie eruit als een cupcake met een boter fixatie. Er is een goede reden waarom Daniel Radclif fe zo ge weldig staat me t die Harry Potterbril: hij had als tienjarige al priemende jukbeender­en.

De oversized brillen die Vic toria Beckham in haar lentecolle­ctie voorstelt, zouden vollemaans­gezichten als he t mijne beeldig staan. V olgens de Britse modeontwer­pster stralen de brillen ‘ een vederlicht­e, frisse en moderne look’ uit. V ederlicht, zeg dat wel. H et babyvetloz­e model zie t eruit alsof ze elk e moment kan wegwaaien, als ze geen megabril op haar frêle, welge vormde schedeltje had staan.

En daar sta je dan, me t je bolle bol. M agere modellen zijn al alomtegenw­oordig op de cat walk en in modebladen. V an de modeontwer­pers en bladen die ze inhuren, hoor je dan steeds hetzelfde argument: de meisjes moe ten zo mager zijn omdat de kleren dan be ter vallen. Voor brillen gaat dat dubieuze kapstokarg­ument natuurlijk niet op.

‘Ze zijn jong en ze zi jn mager maar dat wil niet zeggen dat ze ziek zi jn’, verdedigde Beckham zich in The Telegraph, toen ze alweer kritiek kreeg omdat ze stee vast ultradunne modellen cast. ‘Al onze meisjes zi jn gezond.’

Gezond zou zijn dat er meer variatie k omt in maten en vormen. G eef dat meisje en haar priemende jukbeender­en die flat terende Harry Potterbril en laat de ste vige brillen voor een keer over aan ste vigere meisjes.

JESS DONCKERS Laat me een kleine ronde bril dragen en ik zie eruit als een cupcake met een boterfixat­ie ‘Ik heb ooit aan de poort van zijn Playboy Mansion gestaan met “mijn” Playboy onder de arm, maar ik werd niet binnengela­ten’

(mevrouw Axel Daeseleire) ging ooit solliciter­en bij Hugh Hefner. (in ‘Humo’)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium