De Standaard

Opnieuw protest taxibestuu­rders

Bijna tweehonder­d taxibestuu­rders trokken gisteren door Brussel om te protestere­n tegen wat zij het gedoogbele­id tegen Uber noemen.

- VAN ONZE MEDEWERKER ROBIN DE BECKER I

BRUSSEL De taxisector is gisterocht­end opnieuw de straat opgetrokke­n in zi jn strijd tegen de oneerlijke concurrent­ie van Uber en het ontbreken van een degelijk taxiplan. Ditmaal trokk en de zowat tweehonder­d bestuurder­s als een begrafenis­stoe t richting he t kabinet van Brussels ministerpr­esident Rudi Vervoort (PS).

Daar werd Vervoort op luid getoeter ge trakteerd, zodat de bestuurder­s hun boodschap duidelijk k onden mak en. N adien trok de begrafenis­stoe t, voorzien van een doodskist, naar he t Brussels parlement. Daar werd tot slot een rouwkrans neergelegd.

Oneerlijk

De taxisector hekelt al lang de oneerlijke conc urrentie me t Uber.. ‘Het plan dat minister van Mobiliteit, Pascal Smet (SP.A), op tafel legt, komt niemand ten goede’, zegt Sam Bouchal van de taxifedera­tie FeBet. ‘Al drie jaar treedt Uber de wetgeving met voeten en moeten wij oneerlijke concurrenF­ederaties tie maar blijven slikken. Vandaag houden we nog een symbolisch­e actie, maar ik kan verzekeren dat het de laatste was. We hebben genoeg ‘In de toekomst zullen we niet aarzelen om Brussel te blokkeren’ signalen gegeven dat het ons te veel wordt’, zegt Bouchal. Aan het parlement werden ook rouwkaartj­es uitgedeeld.

In het verleden veroorzaak­ten betogingen van de taxisector steevast verkeerspr­oblemen. Dat bleef nu beperkt. De politie was in groten getale aanwezig en probeerde de problemen te beperken. Ook de initiatief­nemers hadden opgeroepen om het verkeer niet te hinderen. ‘We willen de burgers uitleggen dat we echt alles hebben geprobeerd. H et was nie t onze bedoeling om voor problemen te zorgen, maar ik kan verzek eren dat we in de toekomst Brussel wel zullen blokkeren, als het erop aan zal k omen’, zeg t Philippe L escot van de vakbond CSCT ranscom.

PHILIPPE LESCOT Vakbond CSCTransco­m

 ?? © rdb ?? Deze rouwkrans werd aan het parlement neergelegd.
© rdb Deze rouwkrans werd aan het parlement neergelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium