De Standaard

Genk sluipt in spoor van top zes

Oostende toonde zich de hele tweede helft de betere ploeg en verdiende minstens een draw, maar miste pijnlijk efficiënti­e. Genk doet in de strijd om PO1 een uitstekend­e zaak, KVO moet weer naar onder kijken.

- VOETBAL Jupiler Pro League

OOSTENDE I Beetje raar . De eerste thuismatch van KVO sinds M arc Couck e Anderlecht overnam en zi jn afscheid aankondigd­e, en he t was eraan te zien. M idweek, guur weer: he t zal ook gespeeld hebben. M aar je voelde het toch in de Versluys Arena: minder enthousias­me, twijfels. En ook een bee tje raar dat Oostende en G enk, t wee teams die in Pla yoff 1 k onden worden ver wacht, op speeldag 21 intussen zo ver achteruit waren geslagen. Bij de thuisploeg, vóór de match toch maar t wee punten minder dan G enk, hopen ze al langer niet meer op de top zes en kijken ze nog altijd veleer naar onder. Terwijl de Limburgers in deze inhaalmatc­h een beste zaak k onden doen, want een zege zou hen me teen weer op plaats 7 brengen, op amper twee punten van STVV. Niet evident e venwel, want he t was van het seizoen 20042005 geleden dat de Limburgers nog eens hadden gewonnen aan zee.

Genk worstelt bovendien nog altijd me t een zware blessurela­st: Karelis, Samatta, Trossard, Uronen, Berga, M ata. En Aido geschorst. Zi jn ver vanger werd Dewaest, lange tijd out geweest. In af wachting van Seck k oos Clement ook voor Wouters op de 6. Schrijvers bleef op de bank.

Bij KVO moest L ombaerts, met nog wat longproble­men na een zware val op stage, in laatste instantie toch opdra ven, want Milic blesseerde zich aan de hiel tijdens de opwarming . De aan vangsfase was wel voor de thuisploeg, die de bal goed rond lie t gaan, maar zonder concreet gevaar. Na het kwartier klom Genk in de match. Onder impuls van Pozuelo zocht en vond het op de flanken steeds de ruimte, vaak via de k wieke Zhegovra. H et werd zelfs best genie tbaar tussen t wee vlot combineren­de ploegen die allebei voluit hun kans gingen. Alleen de scherpte voor doel ontbrak.

Even na he t halfuur was de eerste echte kans voor Genk wel raak. Na moeizaam uit verdedigen van Oostende vond Pozuelo de centraal vrijlopend­e Ingvartsen en de Deense spits schoot diep in de hoek van Dutoit de Limburgers knap op voorsprong. Niet onverdiend op dat moment, maar Oostende toonde zich wel me teen weerbaar me t een pegel van M usona en een beste kans voor Gano, die van dichtbij op Vukovic besloot.

Anticlimax

Na de rust ging KVO drif tig op zoek naar de geli jkmaker. Het eerste k wartier werden de bezoekers serieus weg gedrukt. Een kopbal van Gano over , een schot van Siani, een wegens buitenspel (terecht) afgek eurde goal van L ombaerts, een schot van M usona. G enk kreeg he t moeilijk, begreep dat er problemen aankwamen en schoof weer hoger.

Maar KVO blééf dreigen, Zivkovic schoot onbeheerst naast. De thuisploeg verdiende toen wel de gelijkmake­r, maar scoren bleef een groot probleem. Al deden ze er alles aan: eerst M usona op Vidovic, daarna een hard schot van Jali.

Het werd het laatste kwartier nog een stormloop. De verdiende beloning leek in de slotminuut te vallen via Akpala en Maehle in eigen doel. Maar meteen daarna sloeg Buf fel toe.

Wat een slot, wat een anticlimax voor KVO. En wat een gouden goal voor Genk, dat zondag Anderlecht ont vangt en nu in één k eer weer dicht bi j de top zes staat. Al wil Clement niet rekenen. ‘Ik zal pas twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie naar het klassement kijken.’

Oostende kan beter wél eens naar dat klassement ki jken. Naar onder. Jammer, want he t verdiende gisteren echt be ter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium