De Standaard

‘Neymar heeft niet arrogantie van Ronaldo’

- (kvu)

Neymar scoort bij PSG aan de lopende band, maar wordt toch uitgeflote­n door het thuispubli­ek. Speelt zijn ego hem parten?

BRUSSEL I In 23 duels voor PSG telt Neymar 24 goals en 14 assists. En toch werd hij woensdagav­ond uitgeflote­n in het Parc des Princes, tijdens én na de match _ nadat hij vier doelpunten had gemaakt in de bekermatch tegen Dijon (80).

Oorzaak? Een strafschop die gewoon tegen de netten ging. Maar het publiek zag liever Edinson Cavani aan de stip. De Uruguayaan heeft nog slechts één doelpunt nodig om alleen topschutte­r aller tijden te worden van PSG met 157 goals. Nu deelt hij het record nog met Zlatan Ibrahimovi­c. Niet dus. Neymar is de strafschop­nemer sinds de twee aanvallers elkaar in de haren vlogen over een penalty, half september. Er doken zelfs geruchten op dat voorzitter AlKhelaifi aan Cavani een miljoen euro wilde betalen om Neymar de elfmeters te laten nemen.

Kwaad was geschied

Dat Neymar zijn plicht vervulde, in plaats van Cavani een record te gunnen, viel slecht. Het stond tenslotte al 70, waarom dan zo egoïstisch? Cavani had de strafschop zelf afgedwonge­n. Het kwaad was geschied. Hoewel de Uruguayaan na de wedstrijd een foto postte waarin hij ‘de teampresta­tie’ benadrukte, lijkt de kleedkamer nog steeds verdeeld. Neymar mag zich alles permittere­n. Maar als Cavani te laat terugkeert van vakantie, zegt ploegmaat Thiago Silva dat Cavani ‘hard zal moeten werken om zijn plek weer te verdienen’.

De sleutel ligt in handen van trainer Unai Emery. Die zalfde. Alweer. ‘Cavani krijgt nog genoeg kansen om doelpunten te maken. Ik ben heel blij met hem, hij is on ze doelpunten­maker.’ Wat meteen de vraag opwerpt of Neymar een soortement Cristiano Ronaldo is, nog zo’n ego dat niemand het zonlicht gunt. En daardoor ook al vaker werd uitgeflote­n.

‘Uiteraard is Neymar een ego, maar als aanvaller is het normaal dat je die vierde goal wil maken’, vindt exaanvalle­r Gilles De Bilde, fan van de Braziliaan. ‘Als hij die strafschop aan Cavani had gelaten, zou de discussie wie de vaste nemer is, weer opgelaaid zijn. Kijk, bij Barcelona wilde hij misschien niet langer de aandacht delen met Messi. Vandaar die transfer naar PSG.’

‘Maar ik vind hem geen Ronaldo. Die heeft een air, komt arrogant over. Hij trekt aandacht op een negatieve manier. Als een ploegmaat scoort, is Ronaldo niet eens blij en viert hij niet mee. Dat kan je van Neymar niet beweren. Daar springen ze elkaar wél in de armen. En de filmpjes van PSGtrainin­gen die ik zag, tonen ook een goeie sfeer.’

‘Als een ploegmaat scoort, is Ronaldo niet eens blij. Dat kan je van Neymar niet beweren’

 ?? © photo news ?? Neymar: egoïstisch­e scoremachi­ne?
© photo news Neymar: egoïstisch­e scoremachi­ne?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium