De Standaard

Guinevere Wouter Claeys Deprez

RAT

-

Ik sta op he t punt om he t filmpje van de douchende rat te star ten. Hoe vaak zie je rat ten douchen? Als we naar school fie tsen, springen geregeld ratten het fietspad over, van de bouwwer f naar het riviertje aan de overkant. M aar geen enkele loopt op haar achterpote­n, met de voorpootje­s shampoo wrijvend over haar k opje.

Oké, dit is een test voor mi jn wilskracht. Het filmpje zal een minuut van mijn leven stelen. Het zal me afleiden van belangri jke zaken. Misschien is he t filmpje zelfs be wust daarvoor gemaakt. Door V ladimir Poetin. Heeft hij weer een oppositiel­id gearrestee­rd? L aat ik toch maar e ven kijken naar he t filmpje, om te zien of de shampoo van een Russisch merk is.

Eén druk op de pla yknop staat nog tussen mij en he t vaste scenario in: een bee tje plezier, dan spi jt, en daarna een vaag schuldge voel. Misschien moet ik er chips bi j eten, dat geef t hetzelfde gevoel. Doe het niet, Wouter. Ik zoek info op over he t filmpje. Het is geen rat, het is een pacarana, een P eruaans knaagdier, dat per ongeluk zeep over zich heen kreeg . Dan kan ik bekijken, beslis ik.

Het filmpje is saai. T erwijl het loopt, dwalen mijn gedachten af. Gebruiken ratten washandjes? Zingengen ze onderon de douche ? MoetMoeten ze van hun ouderders elke dag hun ststaart schrobben?

Hé, kijk, daar is hhet schuldgevo­el

al.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium