De Standaard

Paul Gheysens aast nu op KV Kortrijk

-

In Kortrijk valt steeds nadrukkeli­jker de naam van Ghelamco als bouwheer en investeerd­er voor het nieuwe stadion. Dat wil KVK bouwen op het bedrijvenc­entrum Evolis aan de E17. Er is voor het bouwprojec­t alvast een toezegging van intercommu­nale Leiedal, de eigenaar van de gronden. In juni wil voorzitter Joseph Allijns de concrete plannen voor het nieuwe stadion voorstelle­n.

Dat Ghelamco een kandidaat bouwheer-investeerd­er is, wellicht zelfs de grootste, wil de club bevestigen noch ontkennen. Ook over de geruchten dat Ghelamco-baas en Ieperling Paul Gheysens interesse zou hebben om KVK te kopen, wil de club niet ingaan. Eerder kocht Gheysens al Antwerp om er te kunnen bouwen en deed de projectont­wikkelaar ook een bod op Anderlecht met het oog op het Eurostadio­n.

Vorig jaar liet eigenaar Vincent Tan al weten KV Kortrijk niet per se te willen verkopen, maar hij voegde er meteen aan toe: ‘Ik zeg nooit nooit’.

Ronald Koeman bondscoach Oranje

Ronaldo Koeman (54) moet Nederland uit het voetbalmoe­ras trekken. De 78-voudige ex-internatio­nal en voormalige speler van onder meer Ajax en FC Barcelona wordt vandaag gepresente­erd als Nederlands bondscoach. Koeman, die Dick Advocaat opvolgt, tekent voor twee jaar met optie op nog eens twee jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium