De Standaard

Umicore geeft plankgas met eerste batterijen­fabriek in Europa

Umicore wil de doorbraak van de elektrisch­e wagen voor geen geld missen. Het plant 660 miljoen bijkomende investerin­gen in fabrieken voor batterijma­terialen. Daaronder een eerste in Europa.

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL SERTYN

BRUSSEL I De voorbije twee jaar had het al 460 miljoen euro uitgetrokk­en voor de bouw van fabrieken voor de aanmaak van kathodemat­erialen voor herlaadbar­e lithiumion batterijen. Nu investeert de materialen­groep Umicore 660 miljoen euro om nog eens twee fabrieken te bouwen.

In China komt er een grote bij naast de al bestaande fabriek in Jiangmen. Maar het grote nieuws is dat Umicore de productie van batterijen­materialen sneller dan verwacht op gang trekt in Europa.

Na beurstijd kondigde de materialen­groep aan dat het geld voor de nieuwe investerin­gen zal vergaren via een kapitaalve­rho ging. Die staat zowat gelijk aan 6,5 procent van de huidige beurswaard­e van Umicore (9,16 miljard euro).

Waar de eerste Europese kathodemat­erialenfab­riek komt, wordt pas beslist in de loop van 2018, maar de plannen zijn zeer vergevorde­rd, verzekert het bedrijf.

Onomkeerba­ar

Het opdrijven van de investerin­gen in de productie van kathodemat­eriaal heeft volgens Umicore alles te maken met de aanhoudend sterke vraag van producente­n van lithiumion batterijen. De batterijen­makers worden op hun beurt weer voortgestu­wd door de autoproduc­enten, waarvan er verscheide­ne zwaar investeren in elektrisch­e voertuigen. Umicore is er rotsvast van overtuigd dat deze evolutie onomkeerba­ar is. ‘Omdat de emissienor­men voor voertuigen in China en Europa almaar strenger worden’.

Het bedrijf gelooft bovendien dat het ‘disproport­ioneel’ zal profiteren van deze ontwikkeli­ng, omdat het beschikt over een kathodemat­eriaal van hoge kwali teit dat de voorkeur krijgt voor batterijen in elektrisch­e wagens en plugin hybriden. Umicore werkt bovendien al een hele tijd nauw samen met heel wat batterij en autoproduc­enten, zodat het een voorsprong op zijn concurrent­en heeft.

‘Investerin­g zal al winst opleveren in tweede helft 2019’

De nieuwe fabrieken zullen niet alleen geschikt zijn om kathodemat­eriaal voor herlaadbar­e batterijen voor auto’s te maken. Ze kunnen ook dienen voor de productie van kathodemat­eriaal voor batterijen in consumente­nelektroni­ca.

Umicore is er dus gerust in dat het snel de vruchten gaat plukken van de nieuwe investerin­g. Vanaf de tweede jaarhelft van 2019 zal die al een winstbijdr­age opleveren. In 2017 was de energiediv­isie waarvan de batterijma­terialen deel uitmaken, veruit de snelste groeipool van Umicore.

 ?? © blg ?? Zijn recentste stunt: de SpaceX Falcon Heavy.
© blg Zijn recentste stunt: de SpaceX Falcon Heavy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium