De Standaard

Plopsaqua bouwt zwemparadi­js

In het Plopsaquap­ark tussen Landen en Hannuit komen glijbanen, een golfslagba­d, snackbars en ligweiden. Inwoners krijgen een korting.

-

LANDEN I Het was al eerder bekend, maar vrijdagoch­tend stelde Plopsa de concrete plannen voor voor het waterpark dat gebouwd wordt op de taalgrens tussen Landen en Hannuit. Het heeft grote gelijkenis­sen met Plopsaqua in De Panne, maar het wordt 25 procent groter.

Er zal 4.800 vierkante meter aan zwemplezie­r gebouwd worden. Het prijskaart­je bedraagt 22,5 miljoen euro. Plopsa neemt die kosten op zich, maar ook Landen en Hannuit doen hun duit in het zakje.

Upgrade

‘Onze stad en de buren van Hannuit zullen elk ongeveer 450.000 euro aan exploitati­ekosten betalen’, vertelt schepen van Sport Gino Debroux (SP.A). ‘We betalen nu ongeveer hetzelfde aan ons huidige, verouderde zwembad. Dit is een upgrade voor de inwoners van Landen en Hannuit.’

‘Bovendien krijgen de inwoners een ander tarief. Het waterpark blijft de functie van gemeenteli­jk zwembad houden. Dat betekent dat kinderen 3 euro en volwassen 5 euro zullen betalen voor een toegangsti­cket. En daarmee hebben ze toegang tot het hele complex, van het 25meterbad tot de glijbanen.

De keuze om het nieuwe Plopsaquap­ark tussen Landen en Hannuit te bouwen was snel gemaakt. ‘Ik ga vaak op mijn buikgevoel af en dat voelde hier onmiddelli­jk goed’, legt ceo van Plopsa Steve Van den Kerkhof uit.

‘Het is niet evident om met twee verschille­nde partijen aan tafel te gaan, maar de mensen van Landen en Hannuit zaten vanaf het eerste moment op dezelfde lijn. Dan is het natuurlijk fijn werken. Ook is het erg goed gelegen, vlak bij de E40.’

‘We zullen het park zo ecologisch mogelijk maken. We installere­n ons eigen waterzuive­ringsstati­on, plaatsen zonnepanel­en en de verlichtin­g zal bestaan uit ledlampen.’

Sportclubs welkom

De sportclubs en scholen die nu gebruikmak­en van de gemeenteli­jke zwembaden hoeven niets te vrezen. ‘Voor de sportclubs, scholen en inwoners die wat baantjes willen trekken, zal toegang altijd gegarandee­rd zijn’, zegt Gino Debroux.

‘Zo komt er naast het waterpark ook een 25meterbad met acht banen. Ook een instructie­bad voor de aspirantzw­emmers en zes ruime groepscabi­nes zijn gepland.’

‘Sportclubs die komen aquagymen of zwemlessen geven, kunnen hier altijd terecht. Zelfs na sluitingst­ijd kunnen sportclubs hier terecht voor hun activiteit­en.’ (mmv)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium