De Standaard

Proximus lokt Limburgers met ‘exclusieve’ korting

-

Het telecombed­rijf Proximus pakt uit met kortingen die alleen voor Limburgers gelden. Al klopt dat maar ten dele.

BRUSSEL I In heel Vlaanderen kun je niet naast de reclamecam­pagnes van Proximus kijken. Maar in Limburg zien de affiches er net iets anders uit.

‘Exclusief voor Limburg’, prijkt daarop. Wie wil genieten van Tuttimus – een bundel van bellen (mobiel en vaste lijn), tv en internet – geniet een gratis installati­e en een jaar lang een voordeelta­rief. Dat aanbod geldt alleen voor wie nog geen internetkl­ant was én zijn installati­eadres in Limburg heeft.

‘We doen inderdaad testen met een lokaal gedifferen­tieerde aanpak’, zegt woordvoerd­er Fabrice Gansbeke. ‘Limburg is de eerste, daarna zullen ook andere regio’s volgen.’

Waarom Limburg? Krijgt Proximus daar moeilijker voet aan de grond?

‘Het is zeker niet te reduceren tot een lager marktaande­el. Aan de basis liggen een andere demografie en andere klantenver­wachtin gen’, zegt Gansbeke. Wat de Limburger dan anders maakt, kan Proximus niet zeggen.

Mag dat wel, nietLimbur­gers uitsluiten van kortingen? De Fod Economie ziet er geen graten in. De economisch­e regelgevin­g verbiedt prijsdiscr­iminatie op basis van ras of godsdienst. Een onderschei­d maken volgens woonplaats kan wel. Er zijn bijvoorbee­ld gemeentebe­sturen die musea of zwembaden goedkoper maken voor de eigen inwoners, stipt de Fod Economie aan. Dat horecagele­genheden toeristen meer aanrekenen dan lokale inwoners, is ook niet verboden.

‘We doen testen met een lokaal gedifferen­tieerde aanpak’

FABRICE GANSBEKE Woordvoerd­er Proximus

Niet goedkoper

Doen de Limburgers nu echt een gouden zaak? Het goedkoopst­e pakket Tuttimus kost voor Limburgers 69 euro. Voor de rest van Vlaanderen is dat … eveneens 69 euro. En wie het pakket via het internet bestelt, betaalt slechts 61,50 euro. Of dus 7,50 euro minder dan de Limburgers.

‘De bedragen per maand zijn inderdaad dezelfde’, zegt Gansbeke. ‘Maar in de rest van Vlaanderen geldt die korting maar voor vier maanden, in Limburg voor één jaar.’

 ?? © pn ??
© pn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium