De Standaard

Drie combi's beschadigd bij achtervolg­ing op E40

- Verkeer

Tijdens een wilde achtervolg­ing op de E40 zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie politiecom­bi’s beschadigd. Wellicht ging het om mensensmok­kel, maar het parket WestVlaand­eren heeft nog niet gereageerd op de feiten.

De wegpolitie kreeg van haar Franse collega’s de melding dat een verdachte bestelwage­n met Poolse nummerplaa­t België was binnengere­den. Het kwam tot een achtervolg­ing op de E40 tot in Loppem. De politie besloot het voertuig, dat weer naar Frankrijk wilde rijden, op de snelweg in te sluiten. Tijdens dat incident gingen de deuren van de bestelwage­n open, waardoor de politie tussen de passagiers ook kinderen zag zitten.

De WestVlaams­e snelwegpar­kings langs de E40 vormen al jarenlang een vast werkterrei­n van mensensmok­kelaars.

Veroordeel­de wegpiraat geeft zich na drie weken aan

De wegpiraat die vorige maand door politierec­hter Peter D’Hondt werd veroordeel­d tot een ‘historisch’ hoge straf, is zich vorige week dinsdag spontaan komen aanmelden aan de gevangenis.

Benjamin D. (41) uit Berlare had een celstraf van zeven jaar, een halve eeuw rijverbod en een monsterboe­te van 60.400 euro gekregen nadat hij jarenlang dronken en onverzeker­d had gereden tijdens rijverbode­n. Eerdere veroordeli­ngen bleken hun effect gemist te hebben, waardoor de politierec­hter zijn onmiddelli­jke aanhouding beval. Benjamin D. kwam uiteindeli­jk pas drie weken na het vonnis boven water. ‘Hij heeft zich nooit proberen te onttrekken aan zijn straf’, zegt zijn advocaat Johan Platteau.

Volgens de vader van Benjamin D. lijdt zijn zoon aan borderline.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium