De Standaard

Martha Stewart op coke

- DESALNIETT­EMIN CATHÉRINE DE KOCK

D uizendenee­n manieren om een Ikeakast te hacken. Tips om van je huis een urban jungle te maken. Knutselpro­jectjes met weckpotten en miniatuurd­iertjes en mos. Bobkapsels waar ik het juiste haar niet voor heb. Plaatjes met yogahoudin­gen bedoeld voor de ruggengraa­tlozen. Kinderkame­rs in vijftig tinten grijs, zonder rommel en dus ongetwijfe­ld zonder kind. En ontelbare versies van manden in zeegras met pompons.

Pinterest is de virtuele plek waar ik aan de beste lifestylev­ersie van mezelf werk. Als Instagram de droom toont, dan is Pinterest het droomfabri­ekje. Je kunt er foto’s pinnen op inspiratie­prikborden en zo ideeën bewaren voor later. Hier worden nonstop plannen gemaakt om creatief bezig te zijn, te feesten in het juiste kleurschem­a en jezelf en je omgeving te verhippen. Het is even kneuterig als ambitieus. Pinterest wil van ons allemaal een Martha Stewart op speed maken.

Als Instagram de droom toont, dan is Pinterest het droomfabri­ekje

Sinds gisteren kun je je prikborden en je pins nog makkelijke­r herschikke­n, en dus je leven nog makkelijke­r inrichten – het is alsof MarthaStew­artopspeed er nog coke bij heeft gesnoven. Vanaf nu heb ik dus helemaal geen excuus om van de droom niet de werkelijkh­eid te maken door als een bezetene te timmeren, te boren en vooral geld uit te geven.

Maar de meeste dromen zijn bedrog, zong de Nederlands­Italiaanse troubadour Marco Borsato al. Wat hij verzweeg, is dat je van dromen ook flink moe wordt. Want op Pinterest kan het altijd beter, nog mooier, nog preciezer gematcht met de kleur van mijn ogen of de cactus op de vensterban­k. Zodra ik één pin bewaar, krijg ik meteen een nieuwe reeks praktische wenken voor een leven vol orde en schoonheid.

De plaatjes vol creativite­it en goddelijke inspiratie blijken bovendien vaak niet zo origineel, maar variaties op een dezelfde, vage droom. En dus blijf ik verder scrollen en pinnen, zonder te beslissen. Zoveel projecten, zo weinig tijd, zoveel keuzestres­s.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium