De Standaard

WEG MET BOEKEN

DOE DE BOEKEN TOE EN GA LITERATUUR BELEVEN

-

SINTLIEVEN­SESSE

Onder het motto De Lezende Paling worden in het oude volkscafé De Paling in SintLieven­sEsse, een dorp tussen Zottegem en Geraardsbe­rgen, al enkele jaren een drietal auteurslez­ingen per jaar georganise­erd. Op 24 februari om 20 uur zijn Christophe Vekeman en Peter HolvoetHan­ssen aan de beurt. Ze brengen hun

gedichten.

Meer informatie op de Facebookpa­gina van De Lezende Paling.

ANTWERPEN

Het 163ste nummer van het literair tijdschrif­t Deus Ex Machina wordt op 23 februari om 20 uur voorgestel­d in Café Boekowski in Antwerpen. Het thema is songwritin­g, naar aanleiding van de Nobelprijs voor literatuur die in 2016 naar Bob Dylan ging.

Michiel Leen geeft een masterclas­s ‘song stealing’, drie auteurs van Totaal, ‘het nieuwe platform voor jonge schrijvers met ambities’, komen aan het woord en Remco Verdickt en de indieband The Valerie Solanas treden op.

www.deusexmach­ina.be

BRUGGE

Op 4 maart om 11 uur organiseer­t de Openbare Bibliothee­k Brugge Lees meer! in het Brugse Concertgeb­ouw. Deze keer zijn de schrijvers Maja Wolny, Christophe Van Gerrewey en Arjen van Veelen te gast bij jour

naliste Ann De Bie.

www.concertgeb­ouw.be

Op 1 maart start in Brugge ook een boeken en handschrif­tententoon­stelling die de Openbare Bibliothee­k Brugge samen met de Musea Brugge organiseer­t: Haute Lecture by Colard Mansion. Vernieuwin­g van tekst en beeld in middeleeuw­s Brugge. De expo over de fascineren­de vijftiende­eeuwse producent van luxeboeken loopt in het Groeningem­useum tot 3 juni.

www.brugge.be/hautelectu­re

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium