De Standaard

Boze reacties op uitlatinge­n van Sam Louwyck in ‘Van Gils & gasten’

-

Acteur Sam Louwyck werd vorige week voor de vierde keer veroordeel­d wegens dronkensch­ap achter het stuur. Hij kreeg als recidivist een rijverbod van drie maanden, een geldboete van 3.200 euro en hij moet zijn rijexamen opnieuw afleggen.

Louwyck vindt die straf erg streng. In Van Gils & gasten op Eén had hij het donderdaga­vond over een heksenjach­t. Hij bekende wel schuld en toonde berouw, maar vond toch dat ‘de bevolking steeds meer wordt behandeld als een stel ondermaats­e individuen’. Hij vond ook dat niet alleen daders, maar ook hun kinderen worden gestraft, omdat die ‘ niet meer naar het voetbal kunnen worden gebracht’.

‘Wat echt vreselijk is, is als een kind niet meer kan voetballen omdat het is aangereden door een dronken bestuurder’, reageerde Paul Duré van vzw Rondpunt. Anne Maes van OverHoop, een an

vindt dat er een heksenjach­t wordt gemaakt op dronken automobili­sten.

dere organisati­e voor verkeerssl­achtoffers, vindt dat ‘de straffen zwaar genoeg moeten zijn. Het hoge aantal slachtoffe­rs van dronken bestuurder­s liegt er niet om’.

Maes nodigt Louwyck uit om eens een week te helpen in een gezin dat de dagelijkse zorgen draagt voor een verkeerssl­achtoffer, dat weken of zelfs maanden in coma lag.’

(pvm, th)

 ??  ?? Sam Louwyck
Sam Louwyck

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium