De Standaard

Kentucky Fried Chicken kan geen kip serveren

Kentucky Fried Chicken zit in het Verenigd Koninkrijk zonder kip. Dat is niet alleen een blamage voor de fastfoodke­ten, maar ook voor het logistiek bedrijf DHL.

-

De Britse fans van een gefrituurd kippenbout­je blijven dezer dagen op hun honger zitten. De Britse vestiginge­n van fastfoodke­ten Kentucky Fried Chicken (KFC) kampen immers met een netelig probleem: de kip is op.

Voor de keten zat er niets anders op dan haar restaurant­s te sluiten of de openingsur­en in te korten. Van de 900 vestiginge­n waren er gisteren 500 gesloten.

KFC probeert het kippenteko­rt humoristis­ch op te vatten. ‘The chicken crossed the road’, staat te lezen op de website. ‘Alleen niet tot bij ons.’

De bevoorradi­ngsproblem­en zijn een blamage voor de fastfoodke­ten, maar nog meer voor het Duitse logistieke bedrijf DHL. Dat laatste kondigde in oktober trots aan het levercontr­act van Kentucky Fried Chicken binnengeha­ald te hebben. ‘We zullen een nieuwe referentie neerzetten voor het leveren van verse producten aan KFC’, klonk het toen. Ze zouden een nieuwe leverservi­ce opzetten met snellere en versere levering, ‘allemaal op een niveau dat nog nooit vertoond is’. Maar vorige week woensdag, toen DHL de leveringen overnam, liep het meteen

Vorige woensdag, toen DHL de leveringen overnam, liep het meteen fout

fout. Sommige restaurant­s moesten meteen sluiten door een tekort aan kip, andere vielen de dagen daarna uit.

Nog de hele week

Volgens KFC zijn de leveringen opnieuw op gang gekomen, maar de keten wil naar eigen zeggen ‘niet toegeven op de kwaliteit’, waardoor heel wat restaurant­s gesloten blijven. Volgens een woordvoerd­er van KFC zullen de problemen nog een hele week aanhouden. De keten riep haar medewerker­s op om vakantie te nemen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium