De Standaard

Tweet kost Snapchat 1,3 miljard ‘Openen jullie de app ook niet meer? Ugh dit is zo triest’ KYLIE JENNER

Nadat de invloedrij­ke gebruiker Kylie Jenner de redesign van Snapchat in een tweet had aangeklaag­d, verdampte 1,3 miljard dollar aan beurswaard­e.

- VAN ONZE REDACTEUR NICO TANGHE

BRUSSEL I Van een vernietige­nde tweet gesproken. Woensdag vroeg Kylie Jenner, de bekende halfzuster uit de Kardashian­clan, aan haar 24,5 miljoen volgers op Twitter terloops of zij de app van Snapchat ook niet meer openen, en voegde daaraan toe: ‘Ugh dit is zo triest’.

De invloedrij­ke celebrity wees zo op de omstreden redesign van de app. Die is bij veel gebruikers erg slecht gevallen. Door de ‘beste vrienden’ op de eerste plaats te zetten en ze te scheiden van de profession­ele media, hoopte Snapchat de gebruikers­groei te herstellen. De app zou ook makkelijke­r te gebruiken zijn, maar veel Snapchatge­bruikers klaagden er juist over dat hij minder gebruiksvr­iendelijk was. ‘Waar zijn de verhalen van mijn vrienden gebleven? En waarom moet ik geforceerd naar verhalen kijken van mensen die ik niet ken?’, klonk het. Een petitie om het nieuwe ontwerp terug te draaien, werd ruim 1,2 miljoen keer onderteken­d.

De onvrede onder gebruikers is zelfs Citigroup niet ontgaan. De bank kwam eerder deze week met een afwaarderi­ng van het aandeel door alle negatieve reacties op het nieuwe ontwerp, schrijft Bloomberg.

Gisteren liet Snapchat weten snel met een update te komen die de klagers een beetje zou tegemoetko­men. Maar dat was zonder de tweet van Kylie Jenner gerekend. Toen die door beleggers werd opgemerkt, zakte de koers van Snapchat in één klap met 7,2 procent. En latere tweets van Jenner om het weer goed te maken, leken gisterenav­ond niet te werken.

Hondenoren en sexting

Snapchat werd vijf jaar geleden bedacht door twee exStanford­studenten. De app is zeer populair bij jonge tieners, die het gebruiken om elkaar selfies sturen die versierd zijn met hondenoren, regenboogk­leurig braaksel of een bloemenkra­ns. Heel wat tieners gebruiken het medium ook voor sexting, erotiek op afstand.

 ?? © rr ?? Kylie Jenner.
© rr Kylie Jenner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium