De Standaard

Jonge sporters huren voortaan goedkoper

-

Zemstse sportclubs met jeugdsport­ers krijgen meer ondersteun­ing van de gemeente. De huurprijze­n van alle sporthalle­n worden op 5 euro per uur gebracht. Dat kost de gemeente ongeveer 20.000 euro.

Door de stijgende huurkosten is het voor sommige clubs moeilijk het hoofd boven water te houden. Daarom geeft de gemeente clubs met jeugdige sporters een goedkoper tarief.

‘Voortaan huren alle sportveren­igingen met jeugdsport in alle sportzalen in Zemst tegen hetzelfde tarief’, zegt schepen van Sport Piet Van Grunderbee­k (NVA). ‘Iedere erkende sportclub die jeugdsport aanbiedt in een overdekte sportinfra­structuur op het grondgebie­d van Zemst, betaalt maximaal 5 euro per uur. Alleen die uren waarbij de volledige groep bestaat uit deelnemers jonger dan 18 jaar komen daarvoor in aanmerking.’

Het gaat om de gemeenteli­jke sporthal Waterleest in Eppegem, de gemeenteli­jke sporthal ZemstCentr­um en de gemeenteli­jke Budohal voor gevechtssp­orten in Elewijt. Daarbij komt ook de hal van Sport Vlaanderen in Hofstade en later ook de nieuwe gymzaal van Sport Vlaanderen die in aanbouw is.

‘Dat is heel goed nieuws’, reageert Erik Labordery, penningmee­ster van Basket Groot Zemst. ‘Voor ons betekent dat een besparing van een paar duizend euro. Nu betalen wij 14,8 euro per uur.’ (jdw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium