De Standaard

DE KLEINE PARADE

- ANNICK RUYTS

Justin Bieber wordt weer grote broer

Justin Bieber (23) krijgt er een zusje of broertje bij. Zijn vader, Jeremy Bieber, en diens vriendin Chelsey verwachten hun eerste kind samen.

De Canadese popzanger heeft al een halfzus van negen, Jazmyn, en een halfbroer van 8, Jaxon. De kinde ren komen uit een vorige relatie van zijn vader.

Andrei Lugovski is aan de beterhand

Het gaat beter met Andrei Lugovski (34), de zanger met WitRussisc­he roots die vergiftigd werd. ‘Hij ligt niet meer op intensieve zorg, maar in een gewone kamer’ liet zijn zus Alina weten aan VTM Nieuws. ‘Hij heeft in zijn bed al proberen te zingen, maar het lukt hem niet. Hij heeft nog te veel pijn.’

De zanger moest een dialy se ondergaan om het gif thallium uit zijn bloed te halen. Die dialyse werd afgelopen weekend stopgezet.

Lugovski belandde in het ziekenhuis nadat hij thallium, een stof die ook in rattenverg­if zit, kreeg toegediend. Het gerechteli­jk onderzoek naar de poging tot vergiftigi­ng loopt nog. Lugovski werd in 2007 bekend door zijn deelname aan de VTMtalente­njacht Idool.

Annick Ruyts lijdt aan slapeloosh­eid

Annick Ruyts (54) kampt al drie jaar met een zware slaapstoor­nis. De presentatr­ice van Grenzeloze liefde, die tegenwoord­ig werkt als eindredact­eur van Alleen Elvis blijft bestaan, getuigde over haar insomnia op Radio 1. ‘Ik heb twee soorten nachten. Ofwel lig ik maar een paar uur wakker. Dat zijn mijn goede nachten. Ofwel ga ik om 23 uur slapen en weet ik om 1 uur dat het niets wordt. Dat zijn mijn witte nachten: de nachten waarin ik gewoon niet slaap. En het zijn er te veel.’

Onlangs onderging ze een slaaponder­zoek. ‘Dat wees uit dat mijn lijf wel slaapt, maar mijn hersenen niet’, zegt ze. ‘Gevolgen op termijn: hartproble­men en heel zwaar geheugenve­rlies.’

Ruyts heeft naar eigen zeggen al van alles geprobeerd, van yoga tot wietolie (zonder de roesopwekk­ende stof THC). Echte slaapmedic­atie wil ze niet nemen omdat ze bang is om afhankelij­k te worden. Nu hoopt ze om via mindfulnes­s eindelijk te kunnen slapen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium