De Standaard

Racing Genk ruikt play-off 1

- Jupiler Pro League GODFRIED ROELANT 28STE SPEELDAG STAND

STVV zal nog wat langer de enige ploeg zijn die in het eerste seizoen na een promotie naar eerste klasse meteen Playoff 1 haalt. Door de 4–0zege van Genk mag Antwerp de droom van Playoff 1 opbergen.

BRUSSEL I Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie strijden nog zes ploegen om twee tickets voor playoff 1. Kortrijk lijkt beslag te zullen leggen op plaats vijf. Racing Genk en Antwerp liggen in polepositi­on voor plaats zes. Zij stonden gisteren tegenover elkaar in Genk. Het was voor beide ploegen een uitgelezen kans om een rechtstree­kse concurrent een ferme tik uit te delen en dat had vooral Racing Genk goed begrepen.

De Limburgers zitten met 7 op 9 in een goede flow en dat mocht Antwerp van bij het eerste fluitsigna­al aan den lijve ondervinde­n. Ndongala vergat eerst nog een subtiele lobpas van Karelis breed te leggen, maar twee minuten later mocht Genk wel vieren. Malinovski­y etaleerde zijn uitstekend­e traptechni­ek door vanuit een scherpe hoek een vrije trap in het zijnet te borstelen: 1–0.

Antwerp verliest kalmte

Als de belangen groot zijn, durven de potjes al eens over te koken en daar was Antwerp een goed voorbeeld van. Het pakte drie gele kaarten op tien minuten en verloor op de koop toe trainer Bölöni. Die werd na een discussie met scheidsrec­hter Smet naar de tribune verwezen. Het was een kwestie van tijd vooraleer een speler van Antwerp een kaart in de kleur van de club onder zijn neus ge duwd zou krijgen. Juist op het moment dat Antwerp zich ietwat leek te herstellen, ging bij Batubinsik­a het licht uit. Met een drieste tackle katapultee­rde hij iets voorbij het halfuur Ndongala de lucht in. Antwerp mocht zich zo met een man minder weer in de wedstrijd proberen te knokken.

Niets wees erop dat wat met elf in de eerste helft niet lukte, plots wel zou gaan na de rust. Toch kregen de bezoekende supporters hoop na een paar knappe acties van Limbombe en Oulare. Alejandro Pozuelo schonk Genk pas laat in de tweede helft zekerheid over de zege.

Genk liet het allemaal gebeuren en zou pas twintig minuten voor affluiten opnieuw dreigen. Maehle legde aan van buiten de zestien, maar zijn schot zoefde rakelings naast. Het inspireerd­e Pozuelo tot een heerlijke combinatie met Ndongala, die hij zelf ook afrondde met een fraaie krul voorbij Bolat. Meteen daarna werd de Spaanse matchwinna­ar gewisseld. Vanop de bank zag hij hoe Karelis en Ndongala de score nog aandikten tot 4–0. Genk kan door deze overwinnin­g playoff 1 al rui

ken, al wachten met WaaslandBe­veren en Gent nog twee lastige tegenstand­ers.

Het was een kwestie van tijd vooraleer een speler van Antwerp een kaart in de kleur van de club onder zijn neus geduwd zou krijgen

 ?? © Nico Vereecken/photo news ??
© Nico Vereecken/photo news

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium