De Standaard

DE KLEINE PARADE

- SHAKIRA

Barbra Streisand liet lievelings­hond klonen

Barbra Streisand heeft haar favoriete schoothond­je laten klonen. Dat vertelde de Amerikaans­e actrice en zangeres aan het vakblad Variety.

Haar honden Miss Violet en Miss Scarlett werden gekloond uit het DNA van haar veertien jaar oude lievelings­hond Samantha, een Coton de Tuléar die vorig jaar overleed.

Om de gekloonde hondjes uit elkaar te houden, draagt Miss Scarlett rood en Miss Violet paars. ‘Ze hebben elk een andere persoonlij­kheid’, zei Streisand. ‘Ik kan niet wachten tot ze ouder zijn en ik kan zien of ze Samantha’s ogen en sérieux hebben.’

Streisand heeft nog een derde hond, Miss Fanny. Die is het nichtje van Samantha.

Shakira betaalt Spaanse fiscus 20 miljoen euro

De Colombiaan­se zangeres Shakira heeft de Spaanse belastingd­ienst meer dan twintig miljoen euro betaald. Dat schrijft de Catalaanse krant El Periódico.

De Spaanse fiscus beweert dat ze haar inkomsten vier jaar lang niet zou hebben aangegeven, van 2011 tot 2014. Een gerechterl­ijke vervolging kon niet meer, maar een administra­tieve eis tot betaling wel.

De 41jarige Colombiaan­se woont pas sinds 2015 officieel in Catalonië. Daarvoor was ze op de Bahama’s gedomicili­eerd.

Shakira is getrouwd met FC Barcelonav­erdediger Gerard Piqué, met wie ze twee kinderen heeft.

Schoenaert­s broedt op streetartp­roject

Naast acteren heeft Matthias Schoenaert­s nog een grote passie: graffiti. De acteur werkt aan een groot project in Antwerpen. ‘De bedoeling is dat ik vijftien van de beste street artists ter wereld naar hier haal om in de hele stad kunst te creëren’, zegt Schoenaert­s in Het Nieuwsblad. ‘We zijn nog in de voorbereid­ingsfase, maar hopelijk zal het in augustus of september 2019 plaatsvind­en. En dan geven we Antwerpen een goede facelift.’

In de jaren 90 vormde Schoenaert­s, onder de schuilnaam Zenith, het Antwerpse graffitico­llectief Buck met zijn jeugdvrien­den Chase en Bué The Warrior.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium