De Standaard

Hey, ik ben het

-

Ik leerde hem kennen in Hsipaw, een stad in het noorden van Myanmar. Hij had een zwarte dot op zijn hoofd en op zijn rechterarm een tattoo met de woorden ‘hey, it’s me’. Ik voelde me aangetrokk­en tot zijn wilde uiterlijk.

Hij trakteerde me op een cocktail in een bar. Ik zei hem dat ik nog nooit zo’n overdreven knalroze cocktail had gezien en hij legde me uit dat het kwam door de pitaja, roze cactusvruc­ht. een

Na de cocktails stelde hij voor om me met zijn motor naar mijn hotelkamer te brengen. Ik zat nu achterop en hij fluisterde in mijn oor dat ik mijn handen over zijn middel mocht houden. Even een korte verleiding­stip: raak nooit iemand aan die vraagt om aangeraakt te worden. Mensen die aangeraakt willen worden zijn tot veel in staat, ze doen alles voor die éne aanraking. Daarom moet je hen zo ver drijven als je kan. Als ze het zelf niet meer uithouden, zullen ze jou aanraken. Vol overgave, omdat ze niet anders kunnen. En het zal de juiste plek zijn. Het is nodig om aangeraakt te worden op exact de juiste plek en dat gebeurt absoluut niet als je zelf wat in het wilde weg begint aan te raken. Concentrat­ie. Oké.

We waren nu in mijn hotelkamer. Hij kleedde me uit en masseerde mijn hele lijf. Er was een moment dat hij mijn linkervoet aanraakte en dat ik dacht: ja, dit is het, ja, hier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium