De Standaard

Politie treft wietplanta­ge aan in woning

-

In de Jan Dekinderst­raat in Zellik werd dinsdag een grote cannabispl­antage aangetroff­en bij een huiszoekin­g. Brusselse speurders kwamen op het adres uit dankzij twee eerder gevonden plantages. Deze was met liefst achthonder­d planten de grootste.

De politiezon­e Montgomery heeft er een uiterst productiev­e week op zitten. De vondst van een cannabispl­antage aan het Europaplei­n in SintPieter­sWoluwe leidde begin deze week al naar een nieuw adres in de Pagodenlaa­n in NederOverH­eembeek. Er werden in beide plantages respectiev­elijk vierhonder­d en zeshonderd cannabispl­anten aangetroff­en. Het ging om profession­ele installati­es. De politie vond ook nog duizenden euro's. Toch moest het beste nog komen.

Achthonder­d planten

Agenten van de zone Montgomery doken dinsdagnam­iddag op in het doodlopend­e stukje van de Jan Dekinderst­raat. Daar gingen ze met getrokken wapens over tot een huiszoekin­g. Tot hun grote verbazing troffen ze een cannabispl­antage aan. Het ging om de grootste van de drie, goed voor liefst achthonder­d planten.

De plantage besloeg verschille­nde verdieping­en van een oude woning. Het huis werd enkele maanden geleden verkocht, maar de nieuwe eigenaar zou niets met de louche zaakjes te maken hebben. Hij verhuurde het huis door aan de mogelijke verdachten achter de plantages. Buurtbewon­ers zagen de nieuwe huurder(s) van het pand bijna nooit.

De Civiele Beschermin­g werd opgetromme­ld om alle planten uit de woning te halen en de installati­e af te breken. Nadien werd het huis verzegeld. (rdb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium