De Standaard

BESTE ACTEUR

-

Genomineer­d

● Timothée Chalamet (Call me by your name) Daniel DayLewis ●

(Phantom thread)

Daniel Kaluuya (Get out) ● Gary Oldman (Darkest hour) ● Denzel Washington ●

(Roman J. Israel, Esq.)

Zal winnen

De Academy is dol op acteurs die in de huid kruipen van historisch­e figuren. Dat maakt Gary Oldman tot favoriet: er valt best wel wat aan te merken op Darkest hour, maar niet op zijn vertolking van Churchill. Hij won al de mogelijke acteurawar­ds in de aanloop naar de Oscars. Dat Daniel DayLewis aankondigd­e te stoppen na Phantom

thread, geeft hem slechts een waterkansj­e. Er zullen vast Academyled­en geneigd zijn om hem te bedanken voor de hele carrière, maar niemand betwijfelt dat dit Oldmans beeldje is.

Moet winnen

Timothée Chalamet is nog maar 22 en de Academy geeft deze prijs – in tegenstell­ing tot die van ‘Beste actrice’ – liefst aan al oudere acteurs. Na Call me by your name is het popelen om hem te zien in Felix van Groeningen­s Amerikaans­e debuut Beautiful boy.

Liefst niet

Denzel Washington, al was het maar omdat dit de enige film is die niet uitkwam in België. Af te gaan op de Angelsaksi­sche recensies, hebben we geen meesterwer­k gemist.

Vergeten?

James Franco kon een kruis maken over zijn kansen met

The disaster artist toen vijf vrouwen hem beschuldig­den van ongepast gedrag. Maar Robert Pattinson had hier voor Good time ook niet misstaan en hij had niet eens iets misdaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium