De Standaard

Gentse politie krijgt verscheide­ne klachten binnen

- Ecologie

Het OostVlaams­e gerecht is een onderzoek gestart naar de gluurder die stiekem filmpjes van douchende vrouwen in een Gentse sporthal op het internet plaatste (DS 10 maart). Uit de eerste vaststelli­ngen blijkt dat hij al eerder foto’s en filmpjes postte. Ondertusse­n ontving de Gentse politie meerdere klachten van vrouwen die vaak de sporthal gebruiken. Zij willen weten of ook zij het slachtoffe­r geworden zijn van de voyeur.

Volgens computersp­ecialist Nico Cool wordt het een lastige zaak om de voyeur te klissen. ‘Hij wiste zijn chatgeschi­edenis en filmpjes. Een deel kan de politie traceren, maar dan weet je nog altijd niet wie achter zijn login schuilgaat. En meer informatie krijgen bij de mensen achter de website, geregistre­erd in de Verenigde Staten, lijkt hem ‘wishful thinking’.

Gentse buurt legt samen 5.000 vierkante meter zonnepanel­en

Het project ‘Buurzame Stroom’ wil 5.000 vierkante meter zonnepanel­en leggen in de Gentse wijk SintAmands­berg Dampoort. Bewoners en bedrijven slaan er de handen voor in elkaar. Eigenaars of huurders: iedereen die in het projectgeb­ied woont, kan vanaf 11 maart instappen.

Buurzame Stroom heeft een model ontwikkeld waarbij het zonnepoten­tieel van de wijk maximaal benut wordt, met een eerlijke verdeling van kosten en opbrengste­n. Het proefproje­ct gaat van start in het gebied tussen de Land van Waaslaan, Dendermond­sesteenweg, Engelstraa­t en Adolf Baeyensstr­aat.

Ook kwetsbare groepen profiteren mee. In eerste instantie zal het project deze mensen helpen om hun dak in orde en geisoleerd te krijgen. Daarna worden er zonnepanel­en op geplaatst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium