De Standaard

Sporthal Zuun gesloten vanwege instorting­sgevaar

- © Brussels Airport

Burgemeest­er Luc Deconinck (NVA) besliste zaterdagmi­ddag, op advies van de brandweer, de sporthal en het zwembad van Zuun in SintPieter­sLeeuw onmiddelli­jk te sluiten. Er werden scheuren in een van de dakspanten en een muur vastgestel­d, waardoor er instorting­sgevaar dreigt.

‘Er is ook een scheur ontdekt in de muur tussen de sporthal en de foyer. We hebben het zekere voor het onzekere genomen en beslist om de sporthal en het zwembad tot maandagavo­nd te sluiten. We willen geen enkel risico nemen. Alle clubs zijn verwittigd’, zegt de schepen van Sport van SintPieter­sLeeuw, Jos Speeckaert (CD&V). ‘Op maandag komt er een stabilitei­tsdeskundi­ge langs. Deze zal bekijken hoe ernstig de scheuren zijn. Daarna beslissen we hoe het verder moet.’

Zware zonnepanel­en

In SintPieter­sLeeuw werden de sportclubs al eens met hetzelfde euvel geconfront­eerd. In september 2014 bleef de sporthal vier maanden gesloten.

Te zware zonnepanel­en waren toen de oorzaak van de scheuren in de dakspanten. Ondertusse­n is het dak versterkt. In 2016 werden er nieuwe zonnepanel­en op het dak van de sporthal geplaatst, in een lichtere versie. Of deze zonnepanel­en de boosdoener zijn, moet het onderzoek uitwijzen.

‘We doen ons best om met de getroffen sportclubs naar oplossinge­n te zoeken’, zegt de schepen van Sport nog. ‘Omdat het zwembad en de sporthal elk een andere bouwconstr­uctie hebben, zou het kunnen dat het zwembad sneller opengaat dan de sporthal.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium