De Standaard

SP.A-top hoopt op Beels

- VAN ONZE REDACTEUR BART BRINCKMAN

De SP.Atop hoopt dat Tom Meeuws de eer van het Antwerpse lijsttrekk­erschap aan zich voorbij laat gaan. De plaatselij­ke afdeling heeft het laatste woord.

De Antwerpse SP.A werkt in stilte aan de lijstvormi­ng voor de gemeentera­adsverkiez­ingen. Wellicht valt de bekendmaki­ng samen met de start van de lente. In Brussel hopen ze alvast dat niet Tom Meeuws maar wel Jinnih Beels de lijst trekt. De plaatselij­ke kopman lijkt te veel verbrand.

Meeuws keek gisteren opnieuw tegen een boemerang aan. Tijdens het weekend laakte hij in De Morgen het woonbeleid van het Antwerpse stadsbestu­ur. Dat zou te veel op maat van beleggers worden geschreven. Nadien bleek dat Meeuws zelf zijn spaarcente­n heeft belegd in een appartemen­t. Daar is op zich niets mis mee, maar afgemeten aan de slogan practice what you preach, klinkt dat wat ongeloofwa­ardig.

Meeuws toonde zich erg verbaasd over de kritiek. ‘Mag ik zelf niet meer met de auto rijden omdat ik pleit voor meer openbaar vervoer?’, verdedigde hij zich. Maar de reacties op Twitter bleven hard. De SP.Akopman sleept stilaan een rist vervelende blikjes achter zich aan. Zo bleek hij met projectont­wikkelaar Erik Van der Paal (Land Invest) in ’t Fornuis te hebben getafeld. Dit op een moment waarop hij bepaalde vastgoedpr­aktijken aan de kaak stelde en het stadsbestu­ur onder een golf van kritiek werd bedolven omdat het op het feestje van Van der Paal aanwezig was.

In januari implodeerd­e de samen practice what you preach.

Toekomst Meeuws ligt eerder in rol achter de schermen

 ??  ?? Tom Meeuws,
Tom Meeuws,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium